Biskvitinis tortas su varškės kremu

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Biskvitinis tortas su varškės kremu
Biskvitinis tortas su varškės kremu
Biskvitinis tortas su varškės kremu
Biskvitinis tortas su varškės kremu
Autorius apie receptą: Puošnus, skanus, neriebus tortas su kreminės varškės pertepimu. Pagaminsite labai nesudėtingai, o skonis nudžiugins. Uogienę galite naudoti ir kitokią savo mėgiamą arba ją Puošnus, skanus, neriebus tortas su kreminės varškės pertepimu. Pagaminsite labai nesudėtingai, o skonis nudžiugins. Uogienę galite naudoti ir kitokią savo mėgiamą arba ją pakeisti trintomis uogomis. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
140 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
30 mililitrų alyvuogių aliejaus (arba kitokio aliejaus)
2 šaukštai vandens (verdančio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
800 gramų kreminės varškės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
100 gramų mėlynių uogienės (arba kitokios mėgstamos)
Sulaistymui:
50 mililitrų sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitą galite iškepti pagal savo mėgiamą receptą, arba pagal maniškį. Aš kepu taip: suplaku kiaušinius kartu su vanilės cukrumi ir paprastu cukrumi. Plauku ilgai, apie 10-15 min., kol cukrus ištirpsta ir kiaušinių masės tūris padidėja 2-3 kartus. Tada vis plakdama po truputi supilu verdantį vandenį ir aliejų. Suberiu persijotus miltus ir atsargiai išmaišau (jau neplaku, maišau mediniu šaukštu arba mentele).
2.
Telšą supilu į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20 cm skersmens) ir kepu iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Ar iškepęs, tikrinu mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą palieku visiškai (tas svarbu!) atvėsti. Atvėsusį biskvitą perpjoviau 3 dalis.
3.
Kreminę varškę sumaišiau su uogiene.
4.
Grietinėlę išplakiau su cukraus pudra iki standumo ir atsargiai įmaišiau į varškės masę.
5.
Biskvitų lakštus sulaisčiau sirupu (naudojau nuo konservuotų persikų), bet galite laistyti ir tiesiog saldintu bei citrinos sultimis parūgštintu vandeniu ar saldinta arbata.
6.
Šiek tiek kremo atsidėjau torto šonams, o tada formavau tortą: biskvito lakštą gausiai aptepiau kreminės varškės mase. Šiek tiek paspaudžiau, tada dėjau kitą biskvito lakštą, vėl aptepiau ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Torto šonus aptepiau atsidėtu kremu.
7.
Tortą padėjau į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų ir skoniai susigertų.
8.
Puošti galite savo nuožiūra. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu kiaušiniai gerai išplakti, tada kepdamas biskvitas labai gerai pakyla. Jeigu abejojate, ar gerai išplakėte, įdėkite šaukštelį kepimo miltelių.
Vanilinį cukrų biskvite galima keisti tarkuotą citrinos arba apelsino žievele. Tada biskvitas būna labai kvapnus.
Varškės kremo saldumą galite drąsiai reguliuoti pagal savo skonį.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital