Tortas su maskarponės kremu „Drugelis“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortas su maskarponės kremu „Drugelis“
Tortas su maskarponės kremu „Drugelis“
Tortas su maskarponės kremu „Drugelis“
Tortas su maskarponės kremu „Drugelis“
Autorius apie receptą: Greitai bėgantis laikas, labiausiai jaučiamas žiūrint į augančius vaigkus. Savaitgalį mano mažajai suėjo ketveri. Atrodo dar taip neseniai sūpavau ją ant rankų, pradėjo Greitai bėgantis laikas, labiausiai jaučiamas žiūrint į augančius vaigkus. Savaitgalį mano mažajai suėjo ketveri. Atrodo dar taip neseniai sūpavau ją ant rankų, pradėjo ropoti, tarti pirmus žodžius, žengti pirmus žingsnius. Atrodo tik užsimerkiau, atsimerkiau, o štai jai jau 4. Didelė mano pagalbininkė, akių džiaugsmas ir mano turtas. Na ir žinoma, koks gi gimtadienis be torto. Šį tortą buvau jau senai nusižiūrėjusi, tik neprisiruošdavau jo pagaminti. Bet dabar išaušo tam tinkamiausias laikas. Tortas lengvas, purus, uogos suteikia dar daugiau gaivumo. Nuo šiol jis tapo vienu mano mėgstamiausių. Recepto šaltinis: skanusgyvenimas.com (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
125 gramai sviesto (+trupučio formai aptepti)
100 mililitrų cukraus pudros
60 gramų kvietinių miltų
60 gramų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
100 mililitrų apelsinų sulčių
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
190 gramų maskarponės sūrio
125 gramai cukraus
1 vienetas citrinų
1 šaukštas želatinos (+100 ml vandens)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išsukame su cukraus pudra iki purios masės. Įmušame po vieną kiaušinį ir plakame apie 5 min.
2.
Druską, vanilinį cukrų, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijojame ir įmaišome į tešlą.
3.
Masę supilame į kepimo formą pateptą sviestu ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 C laipsnių 30 min. Dar šiltą biskvitą subadome smeigtuku ir sulaistome sultimis.
4.
Išbrinkiname vandenyje želatiną ir pakaitiname garų vonelėje, kad pilnai ištirptų (želatinos neužvirinti!). Paliekame pravėsti.
5.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
6.
Kitame inde išsukame sūrį su cukrumi, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame žievelę. Palengva sumaišome su plakta grietinėle, supilame želatiną.
7.
Biskvitą dedame atgal į formą, užspaudžiame gerai kraštus ir supilame kremą. Statome į šaldytuvą bent 6 val., o geriausia nakčiai.
8.
Išėmus iš formos perpjauname pusiau ir sudedame šonais į vidų. Pavyksta tarsi drugelis. Puošiame uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital