Tobulas šokoladinis varškės tortas su slaptu ingredientu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šokoladinis varškės burokėlių tortas
Šokoladinis varškės burokėlių tortas
Šokoladinis varškės burokėlių tortas
Autorius apie receptą: Prisiminiau šokoladinį burokėlių pyragą. Bet kuo daugiau apie jį galvojau, tuo daugiau man galvoje sukosi mintis - su kuo galėčiau ji suderinti? Ką galėčiau sukurti? Ir štai Prisiminiau šokoladinį burokėlių pyragą. Bet kuo daugiau apie jį galvojau, tuo daugiau man galvoje sukosi mintis - su kuo galėčiau ji suderinti? Ką galėčiau sukurti? Ir štai vieną vakarą nusprendžiau, kad tai bus varškės pyragas. Šokoladinį burokėlių pyragą panaudosiu kaip pagrindą, tada bus šokoladinis varškės pyragas ir viską vainikuos bei sujungs aviečių sluoksnis. Tadam - gavosi tobulai. Mano vaikis su draugu sulapnojo gerą gabalą burokėlių šokoladinio kekso (iškepiau, nes liko tešlos) ir net neįtarė ką valgo. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
1 stiklinė miltų
115 gramų sviesto
1.5 vieneto kiaušinių
0.5 stiklinės rudojo cukraus
0.5 stiklinės virtų burokėlių tyrės
58 gramai juodojo šokolado
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis sodos
0.5 žiupsnelio druskos
Kremui:
460 gramų kreminės varškės (naudojau President)
140 gramų juodojo šokolado
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės grietinėlės
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Viršui:
300 gramų aviečių tyrės
100 gramų cukraus
50 gramų aviečių
7 gramai pektinas (NH)
3 gramai citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite 20 cm skersmens apvalią kepimo formą - dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Pusę sviesto išlydykite ir užpilkite ant šokolado. Palaukite keletą minučių ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
3.
Likusią pusę sviesto suplakite su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Tada po vieną įmuškite kiaušinį, gerai išplakite. Sumaišykite burokėlių tyrę su šokoladu ir tada įmaišykite į svietą. Sumaišykite ir persijokite miltus, druską, sodą ir kakavą. Įmaišykite į tešlą. Įdėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite.
4.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir ataušinkite.
5.
Įkaitinkite orkaite iki 110 C.
6.
Juodą šokoladą ištirpdykite.
7.
Varškę sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sumaišykite K formos mentele. Toliau maišant įberkite cukrų, vanilės ekstraktą, kiaušinį, kukurūzų krakmolą ir grietinėlę. Viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos (būtent maišykite, neplakite).
8.
Įpilkite į kepimo formą ant burokėlių pyrago ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1-1,5 val. arba kol kraštai sustings, o vidurys dar bus šiek tiek "judantis", bet neskystas. Palikite ataušti orkaitėje.
9.
Aviečių tyrę įpilkite į puodą. Cukrų sumaišykite su pektinu ir įmaišykite į tyrę. Užvirkite. Įberkite citrinos rūgštį ir gerai išmaišykite. Pavirkite dar minutę. Įmaišykite avietes. Įpilkite į formą ant varškės pyrago. Palikite sustingti šaldytuve (geriausia - per naktį).
10.
Išimkite pyragą į formos ir pateikite (skaniausias vėsus).
Patarimai:
Burokėlių tyrę galite paruošti namuose: burokėlius suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, kol suminkštės. Tuomet sutrinti elektriniu trintuvu.
Šokoladinės burokėlių tešlos galite ruošti dvigubą normą ir iš pusės tiesiog iškepti keksą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Inga
2018-12-15 18:51
O kas tas pektinas, kur jo rasti ir kam jo reikia? ATSAKYTI
Laimutė
2018-12-16 11:54
Pektinas yra natūrali medžiaga iš vaisių ir uogų, kuri tirština ir stingdo, visose didesnėse parduotuvėse būna prie želatinos ir pan. Beje, galima pektiną pakeisti agaru arba želatina, skonis gal bus ne visai toks pats, bet visvien skanu :) Tik su agaru reikia atsargiai - jis labai greitai stingsta net kambario temperatūroje. O jeigu su želatina darysite, reikėtų ją atskirai užpilti trupučiu vandens, kad apsemtų, palikti pabrinkti kelias minutes ir tada garų vonelėje ištirpinti, tik tuomet ją įmaišyti į pravėsusią aviečių masę. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital