Tiršta moliūgų sriuba su falafeliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tiršta moliūgų sriuba su falafeliais
Tiršta moliūgų sriuba su falafeliais
Tiršta moliūgų sriuba su falafeliais
Tiršta moliūgų sriuba su falafeliais
Autorius apie receptą: Ši moliūgų sriuba – švelni ir jauki, tiesiog sutverta žvarbesnėms dienoms, kai norisi sušilti. Dosniai pagardinta prieskoniais, ji kutena nosį maloniu aromatu, o jos skonis Ši moliūgų sriuba – švelni ir jauki, tiesiog sutverta žvarbesnėms dienoms, kai norisi sušilti. Dosniai pagardinta prieskoniais, ji kutena nosį maloniu aromatu, o jos skonis – sodrus, ryškus, turtingas. Būtinai įtarkuokite į sriubą gabalėlį šviežios imbiero šaknies, ji gardžiai dera su švelniu moliūgo skoniu. Sriubą galite paįvairinti, įpjaustę saldžiųjų bulvių arba jomis pakeitę morkas. Tirštas sriubas įprasta patiekti su duonos skrebučiais, tačiau pamėginkite vietoje jų moliūgų sriubą pagardinti keliais dar šiltais, ką tik iškeptais falafeliais. Kontrastingos tekstūros ir tobulai derantys skoniai nepaliks abejingų! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
325 gramai falafelių (naudojome „Naturli“ )
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Pagrindui:
800 gramų sviestinio moliūgo (nedidelio)
500 mililitrų daržovių sultinio
400 mililitrų kokosų gėrimo
300 gramų morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
1 gabalėlis imbiero
3 skiltelės česnako
2 šaukštai kokosų aliejaus
1 šaukštas džiovintas čiobrelis
1 šaukštas druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio ciberžolės
0.5 šaukštelio kalendros
Patiekiant:
1 saujelė moliūgų sėklų (kepintų)
pagal skonį čiobrelių (šviežių)
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirkite sriubą. Didesniame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, tarkuotą imbiero šaknį. Pagardinkite prieskoniais: džiovintais čiobreliais, ciberžole, kalendra, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Pakepinkite dar minutę.
2.
Moliūgą perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir nupjaukite odelę. Supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Suberkite į puodą. Užpilkite kokosų gėrimų, daržovių sultiniu. Išmaišykite ir pakaitinkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir palikite virti apie 20 minučių, kol daržovės bus visiškai minkštos.
3.
Jei norite skystesnės sriubos, ją visą sutrinkite trintuvu iki glotnios masės. Jei norite tirštesnės sriubos, keletą samčių skysčio iš puodo nupilkite ir tuomet sutrinkite trintuvu iki glotnios masės.
4.
Kol verda sriuba, iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
5.
Patiekite. Į dubenėlius įpilkite po kelis samčius sriubos. Ant viršaus uždėkite po keletą falafelių. Apiberkite saujele kepintų moliūgų sėklų, papuoškite šviežių čiobrelių lapeliais ir šviežiai grūstais pipirais
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital