Tartaletė su plikytu kremu ir braškėmis

AUTORIUS:
Aldona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tartaletė su plikytu kremu ir braškėmis
Tartaletė su plikytu kremu ir braškėmis
Tartaletė su plikytu kremu ir braškėmis
Autorius apie receptą: Pavasariškai spalvinga ir labai gardi tartaletė. Pavasariškai spalvinga ir labai gardi tartaletė. Aldona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
190 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
35 gramai migdolų miltų
30 gramų cukraus pudros (apytikriai)
Kremui:
300 mililitrų kokosų pieno (arba riebios grietinėlės)
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų vandens
30 gramų cukraus pudros
20 gramų sviesto
4 gramai želatinos
pagal skonį vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
pagal skonį citrinų
Viršui:
200 gramų balto šokolado
100 gramų uogų (šviežių arba šaldytų, naudojau perpus mėlynes ir juoduosius serbentus)
50 gramų grietinėlės
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, sudėti sviestą ir suminkyti į trupinius. Tuomet įmušti kiaušinį, suberti cukraus pudrą, druską. Viską suminkyti iki vientisos masės.
2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
3.
Tuomet tešlą iškočioti. Dėti į kepimo formą, pabadyti šakute. Dėti į šaldytuvą iki kol orkaitė įkais. Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes arba kol gražiai parus.
4.
Į dubenį berti želatiną, užpilti vandens ir palikti iki kol išbrinks.
5.
Kremui į puodą supilti pieną, pakaitinti.
6.
Į dubenį sudėti trynius, berti cukraus pudrą ir išplakti. Plona srovele supilti į puodą su pienu. Kaitinti nuolat maišant iki kol sutirštės.
7.
Tuomet į paruoštą kremą įpilti vanilės esencijos, įtarkuoti citrinos žievelės, sudėti želatiną ir išmaišyti. Sudėti sviestą ir išmaišyti. Atidėti atvėsti.
8.
Kai kremas atvės, sudėti ant iškeptos tartaletės. Sudėti uogas.
9.
Papuošimui į puodą sudėti uogas, supilti grietinėlę ir pakaitinti. Tuomet įdėti sviestą, tuomet suplakti elektriniu plaktuvu.
10.
Į dubenį sudėti šokoladą ir supilti paruoštą karštą uogų masę, suplakti elektriniu trintuvu. Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą nakčiai. Tuomet dar išplakti elektriniu trintuvu, sudėti į konditerinį maišelį ir užspausti ant tartaletės.
AUTORIUS: Aldona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital