Šventinis mėsos slėgtainis

AUTORIUS:
Erika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mėsos slėgtainis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nesudėtingai paruošiamas mėsos slėgtainis. Labai gardus, o pavasariškų spalvų ir išskirtinio skonio suteikia petražolės. Puikus pasirinkimas ant kiekvieno šventinio Nesudėtingai paruošiamas mėsos slėgtainis. Labai gardus, o pavasariškų spalvų ir išskirtinio skonio suteikia petražolės. Puikus pasirinkimas ant kiekvieno šventinio stalo. (...daugiau) Erika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1.5 kilogramo kiaulienos kumpio
2 stiklinės sultinio (nuo mėsos virimo, apytikriai)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
4 šaukštai vyno acto
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštas vandens (šalto)
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
1 šaukštelis juodųjų pipirų (grūdeliais)
1 šaukštelis kalendrų sėklų
1 šaukštelis želatinos (apytikriai)
1 šaukštelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kumpį nuplauti. Svogūną perpjauti į kelias dalis.
2.
Į puodą pilti vandens, dėti kumpį, svogūną, lauro lapus, berti čiobrelius, pipirus, kalendrų sėklas, kmynus, pilti actą ir užvirti. Tuomet sumažinti ugnį ir virti neuždengus apie 3 valandas iki kol mėsa bus minkšta ir kris nuo kaulo.
3.
Mėsą išimti, atvėsinti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Dėti į dubenį.
4.
Petražoles šiek tiek susmulkinti, suberti į dubenį su mėsa ir išmaišyti.
5.
Į prikaistuvį įpilti sultinio ir užvirti.
6.
Į dubenį įpilti vandens, suberti želatiną, palikti 15 minučių iki kol išbrinks, tuomet ištirpinti, atvėsinti ir supilti į prikaistuvį su sultiniu. Išmaišyti ir atidėti atvėsti.
7.
Kekso formą iškloti maistine plėvele, sudėti mėsą, paskirstyti per visą plotį. Tuomet užpilti paruošto sultinio, gali būti, kad viso neprireiks, pilti tik tiek kad padengtų mėsą. Uždengti maistine plėvele, paslėgti, dėti į šaldytuvą visai nakčiai.
8.
Tuomet apversti ant lėkštės, nuimti plėvelę ir pjaustyti. Labai tinka tiekti su ridikėliais, raugintais ar marinuotais agurkėliais, spanguolių padažu.
AUTORIUS: Erika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital