Sluoksniuotos tešlos krepšiukai su faršo ir kiaušinių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sluoksniuotos tešlos krepšiukai su faršo ir kiaušinių įdaru
Sluoksniuotos tešlos krepšiukai su faršo ir kiaušinių įdaru
Sluoksniuotos tešlos krepšiukai su faršo ir kiaušinių įdaru
Sluoksniuotos tešlos krepšiukai su faršo ir kiaušinių įdaru
Autorius apie receptą: Aš net neabejoju, kad jau kuris laikos visoms ir visiems sukasi galvoje klausimas – ką nuostabaus padėsiu ant Velykinio stalo šį kartą? Jei dar trūksta tos vienos vienintelės Aš net neabejoju, kad jau kuris laikos visoms ir visiems sukasi galvoje klausimas – ką nuostabaus padėsiu ant Velykinio stalo šį kartą? Jei dar trūksta tos vienos vienintelės idėjos, siūlyčiau išsikepti štai tokių krepšiukų iš sluoksniuotos tešlos, su malta mėsa ir žinoma, kiaušiniais – ne vištos, bet mažosios jos giminaitės, putpelės. Šitie gražuoliai tikrai papuoš jūsų šventinį stalą. Geriausia yra tai, kad jie yra pateikiami šalti, tad galima juos pasiruošti jau šventės išvakarėse. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
Pagrindui:
450 gramų sluoksniuotos tešlos
Įdarui:
400 gramų faršo
9 vienetai putpelės kiaušinių
1 vienetas svogūnų (smulkinto kubeliais)
2 šaukštai duonos trupinių
1 skiltelė česnako (trinto)
šiek tiek petražolių (kapotų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš sluoksniuotos tešlos išspauskite 9 apskritimus, gana didelius, kad jais būtų galima iškloti keksiukų kepimo formą, ir 9 mažesnius, tokio dydžio kaip keksiukų formos. Išklokite keksiuko formas didesniais apskritimais, du ar tris kartus lengvai įdurkite dugną šakute ir statykite formą į šaldytuvą.
2.
Putpelių kiaušinius dėkite į verdantį vandenį, virkite apie 4 minutes, paskui nupilkite šaltu vandeniu ir nulupkite.
3.
Aliejų įkaitinkite keptuvėje, kepkite jame pjaustytą svogūną, kol suminkštės, bet neparuduos. Patraukite į šalį, kad atvėstų.
4.
Maltą mėsą dėkite į dubenį, suberkite keptus svogūnus, pertrintą česnaką. Įmaišykite vieną kiaušinį, duonos trupinius ir kapotas petražoles. Pagardinkite druska bei pipirais. Į paruoštas keksiukų formeles dėkite truputį faršo mišinio, statykite vieną putpelės kiaušinį ir uždenkite faršo mišiniu. Ant viršaus dėkite po mažesnį tešlos askritimą ir gerai užspauskite kraštelius. Patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
5.
Kepkite paruoštus krepšelius iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių, kol gražiai pagels. Leiskite atvėsti ir mėgaukitės su garstyčiomis, užkąskite raugintu agurku.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital