Purūs kefyro blynai su mėlynėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Purūs kefyro blynai su mėlynėmis uogomis
Autorius apie receptą: Blynai su kefyru pavyksta minkšti ir purūs, lengvi, kaip debesėliai:) Man jie patinka daug labiau negu su pienu. Blynai su kefyru pavyksta minkšti ir purūs, lengvi, kaip debesėliai:) Man jie patinka daug labiau negu su pienu. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės kefyro
1 stiklinė mėlynių (naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis cinamono
šiek tiek aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek klevų sirupo
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cukrų ir cinamoną.
2.
Mėlynes sumaišykite su 2 v. š. miltų ir atidėkite į šalį.
3.
Dubenyje su miltais padarykite per vidurį duobutę ir įpilkite ten kefyrą ir kiaušinius. Po truputį įmaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Keletą grūdelių gali likti. Labai svarbu nepermaišyti tešlos. Įmaišykite mėlynes ir palikite tešlą pastovėti maždaug 10 min.
4.
Įkaitinkite keptuvę ir su silikoniniu teptuku patepkite ją su aliejumi. Kepkite blynus ant vidutines ugnies maždaug 3 min.
5.
Pateikti su klevų sirupu ir/ar sviestu. Mums pakanka vien klevu sirupo :) Blynai pavyksta minkšti, purūs ir lengvi, su mėlynių salelėmis:) Kadangi tešloje labai mažai cukraus (1 v.š.) tai prie jų puikiai tinka klevu sirupas arba medus:)
Patarimai:
Gerų blynų paslaptis - nepermaišyti tešlos. Permaišius glitimas pradės "dirbti" ir blynai bus guminiai.
Kadangi šiems blynams naudojame sodą, todėl irgi labai svarbu NEPERMAIŠYTI tešlos:) Nes kepant blynukai nepakils taip, kaip turėtų, ir nebus purūs.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital