LaMaistas TV laida - "Valentino diena"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-02-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV  laida - "Valentino diena"

Šio sekmadienio, vasario 9 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia, tinkalarščio Wavy Kitchen įkūrėja Banga Mudėnaitė dalinosi puikiomis patiekalų idėjomis, kuriomis galima nustebinti mylimą žmogų ir paminėti Šv. Valentino dieną.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - tolia u šiame straipsnyje.

 

 

Beje, išduosime paslaptį, kad kito sekmadienio 02.16 d. laidos tema - Už Lietuvą!

 

Na, o šios savaitės laidoje grilio meistras Vylius pademonstravo, kaip paruošti jautienos širdelių salotas. Tai kitoks būdas patiekti salotas - visai nesudėtinga pagaminti, o taip gardu! Šalia puikiai tinka tiekti paskrudintas duonelės riekeles. Puikus pasirinkimas, kai nesinori ilgai stoviniuoti virtuvėje, bet ieškote ypatingos ir skanios idėjos pietums ar vakarienei.

 

Jautienos širdelių salotos

 

Antrajam patiekalui Vylius pasirinko gaminti vištienos širdelių iešmelius. Jei mėgstate vištienos širdeles, o gal net niekada jų neragavote, tuomet puiki proga išbandyti, nes šis receptas sužavės. Vylius pataria prieš veriant širdeles, medinius iešmelius pamirkyti vandenyje bent 10 - 15 minučių, kad kepdami jie nepradėtų svilti. Jei norite geriausio rezultato, širdeles rekomenduojama laikyti paruoštame marinate per naktį, neturint tiek laiko – bent porą valandų. Vėliau pats gaminimas daug laiko neužima, o ragauti ir, žinoma, dalintis, labai skanu!

 

Vištienos širdelių iešmeliai

 

Taip pat Vylius gamino gaivų žolelių padažą. Vylius pamini, kad šiuo padažu puikiai tinka gardinti tiek salotas, tiek mėsą. Tad šis puikaus skonio, kvapnus ir visiškai nesudėtingai pagaminamas padažas tikrai atras vietą prie įvairių patiekalų. Jei norisi skystesnio padažo, Vylius rekomenduoja įpilti šiek tiek daugiau aliejaus.

 

Gaivus žolelių padažas

 

Laidos šefas Tomas laidoje gamino midijas su grietinėlės padažu. Patiks visiems mėgstantiems jūros gėrybes. Tiesa, Tomas pataria, kaip atsirinkti geras midijas - nepagamintos jos turi būti užsidariusios. Jei geldelė atsiverusi - galite ją pastuksenti, jei užsivers - galima naudoti, jei neužsivers, tuomet tokią geriau išmesti. Na, o jau paruoštos midijos turi atsiverti. Tobulas midijų ir grietinėlės padažo derinys sužavės. Tomas pataria šalia patiekti paskrudintos šviesios duonelės pagardintos druska ir smulkintais krapais. Šis puikus patiekalas bet kokį vakarą paversti ypatingu. Beje, daugiau midijų paruošimo būdų bei receptų rasite šiame straipsnyje.

REKLAMA

 

Midijos su grietinėlės padažu

 

Tomas papasakojo, kaip paruošti ypatingas austres su rūkyta žuvimi ir morkų ikrais. Tai padaryti visiškai nesudėtinga, atrodo įspūdingai, o skonis ypatingas. Norint dar efektingesnio patiekimo, Tomas siūlo panaudoti sausą ledą, jo suteikiamas dūmų efektas vakarienę pavers ilgai nepamirštama. Sakoma, kad austrės - tikras afrodiziakas! Tikėti tuo ar ne, rinktis Jums, bet ką žinome tikrai - Valentino diena tiesiog tobula proga jomis gurmaniškai pasimėgauti.

 

Austrės su rūkyta žuvimi ir morkų ikrais

 

Tomas pateikė originalią, žaismingą idėją - morkų ikrus. Pagaminti daug paprasčiau, nei atrodo, o šie ikriukai vakarienę gali paversti labai įsimintina ir ypatingai skania. Morkų ikrai patiekti prie bet kokių jūros gerybių atrodys ypatingai. Rekomenduojama išbandyti ir maloniai nustebinti visus artimuosius.

 

 

Laidos viešnia Banga išpildė tikrą smaližių svajonę - pavlovą su maskarponės kremu. Šis saldus desertas su puikia uogų rūgštele ir gaivumu sužavės. Viešnia pataria, šio deserto nelaikyti ilgai šaldytuve, nes pavandeniuoja. Geriausia yra morengą, kremą ir padažą paruošti naktį prieš tiekiant, o prieš pat patiekimą dekoruoti. Beje, ar žinote, iš kur kilęs Pavlovos deserto pavadinimas? O gi jis taip pavadintas desertą labai mėgusios balerinos garbei!

 

Pavlova su maskarponės kremu

 

Taip pat Banga pateikė ir antrą saldžią idėją - plikytus pyragėlius su karameliniu maskarponės kremu. Šiais pyragėliais mėgautis skaniausia, kai įdaru yra užpildomi tą pačią dieną. Tad Banga rekomenduoja pasiruošti kremą ir pyragėlius iš anksto, o dieną, kurią norima ragauti, liks paprasta užduotis - užpildyti pyragėlius kremu ir skanauti.

 

Plikyti pyragėliai su karameliniu maskarponės kremu

 

Desertui viešnia Banga parodė, kaip pagaminti tiramisu taurėse. Tai puiki idėja skubantiems ar kai norisi deserto, bet nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Šis tiramisu pagaminamas ypatingai paprastai, reikia tik kantrybės per naktį jį palikti šaldytuve. Bet jei skubate užteks šį skanėstą palikti šaldytuve tik porai valandų. O tuomet lieka tik mėgautis puikiu desertu.

 

Greitas tiramisu taurėse

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital