1.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti. Kriaušes perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilinį cukrų, plakti iki kol masė pabals ir jos tūris padidės apie 2 - 3 kartus, tuomet supilti atvėsusį sviestą, paplakti iki vientisos masės.
3.
Į kitą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius. Šį mišinį per kelis kartus įsijoti į dubenį su kiaušinių plakiniu kaskart švelniais judesiais šaukštu arba mentele išmaišant, jog neliktų sausų miltų. Į tešlą sudėti dalį kriaušių ir atsargiai išmaišyti, stengiantis per daug tešlos nepermaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą, išlyginti per visą plotį, tuomet sudėlioti likusias kriaušes ir šiek tiek įspausti.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 45 minutes, iki kol viršus gražiai parus. Ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus, jei dar aplipęs tešla, kepti dar 5-7 minutes ir vėl patikrinti.
6.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės, leisti jam truputį atvėsti, tuomet pjaustyti ir gardžiuotis.