Gaminame be glitimo - 41 gardus receptas be kvietinių miltų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-12-08
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Receptai be glitimo miltų
@Shutterstock

Vengiate glitimo savo mityboje, o gal tiesiog norite išbandyti naujų, dar neragautų skanėstų? Tradicinius, glitimo turinčius ingredientus visai nesudėtinga pakeisti, tad raitojamės rankoves ir skubame į virtuvę!

Siūlome rinktis net iš 41 puikaus recepto! O šiame straipsnyje rasite naudingų patarimų, kuo ir kaip pakeisti kvietinius miltus.

 

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Vištienos patiekalai tikrai dažnai puikuojasi ant pietų stalų, o šie tikrai taip pat turėtų rasti savo vietą. Pavyksta labai skanūs, švelnaus skonio, bet tokie, kurių sunku atsivalgyti, taip jau turbūt būna su tuo paprastumu - tobulumas, kuriam sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pyragas patiems tikriausiems šokolado mylėtojams. Pyragas drėgnas, sodrus ir labai labai skanus! Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje ir nereikia nė truputėlio miltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Vadinamosios „naktinės“ (angl. overnight) avižinės košės puikios tuo, jog galima pasiruošti iš vakaro, o ryte mėgautis gardžiais ir maistingais pusryčiais be jokio papildomo vargo ir skubėjimo. Košė pavyksta gaivi ir kreminė, o uogų sluoksnis tobulai viską subalansuoja. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tai sveikesnė ir maistingesnė picos pagrindo alternatyva, puikiai tinkanti netoleruojantiems glitimo ar tiesiog norintiems atrasti sveikesnių alternatyvų seniems geriems skoniams. Jos pagrindui naudojamas žiedinis kopūstas. Žinoma, pagrindo skonis šiek tiek kitoks negu tradicinės picos, tačiau tikrai puikus. Kopūsto nesijaučia, o ragaujantys sunkiai atspėtų picos pado sudėtį. Pagrindo tekstūra taip pat kitokia, bet standi, krašteliai traškūs, o į rankas paimtas gabalėlis išlaiko savo formą, nesubyra.

Receptą rasite čia.

Paprastas ir smagus receptas. Minkštutis, kvapnus ir labai labai skanus pyragas su obuoliais. Skanu su ledais!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanūs, purūs ir minkšti varškėčiai be miltų! Varškėčių skonis labai primena vaikystę, o ragaujame su graikišku jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.

Puikus gardėsis tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Paruošimas ilgai neužtruks, prireiks vos kelių ingredientų, o nuo stalo dings akimirksniu. Skoniu šiek tiek primena populiariuosius kokosinius saldainius, tad patiks mėgstantiems kokoso skanumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Gaivus, visai nesudėtingai paruošiamas tortas, kurio sudėtyje avokadai galbūt skamba neįprastai, bet patikėkite - jis čia labai dera. Kiekvienas torto kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.Pagrindui vietoje avižų sėlenėlių galima naudoti avižinius miltus ar elektriniu smulkintuvu sutrintus avižinius dribsnius.

Receptą rasite čia.

Traškūs ir purūs vafliai nepaliks abejingų. Labai skanūs ir puikiai tinkami tiems, kas maisto gamyboje nenaudoja kvietinių miltų arba nori paeksperimentuoti virtuvėje. Tiekiama su lašiša ir kreminiu sūreliu, bet puikiai tinka valgyti ir su kitokiais, net saldžiais priedais, pvz., uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis – jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo. Pagardintas dar ir kokosų drožlėmis bei smulkintais graikiniais riešutais, morkų pyragas iškepa turtingo skonio bei tvirtos, sunkios, drėgnos tekstūros. Pats pyragas nėra labai saldus, todėl miltelinio cukraus glaistas pyragą ne tik papuoš, tačiau ir sukurs malonų skonių kontrastą. Vėlyviems pusryčiams, popietės desertui – šis morkų pyragas tikrai pagardins bet kurią dieną!

Receptą rasite čia.

Jokių miltų ar kiaušinių, tik daug tąsaus sūrio ir iškepęs ruduo! Soti ir labai skani moliūgų lazanija kitaip - be makaronų. Tai puikus patiekalas visos šeimos pietums ar vakarienei. Labai rekomenduojame išbandyti! Beje, įdarui puikiai tinka ir klasikinis mėsos padažas.

Receptą rasite čia.

Spurgos, visų pirma, mums siejasi su varške, o tuomet - su kvietiniais miltais. Odeta siūlo kvietinius miltus pakeisti grikių miltais ir tikina, kad nuostabus spurgyčių skonis jus nustebins!

Receptą rasite čia.

Skanūs, plonyčiai, lengvi, burnoje sutirpstantys lietiniai blynai be glitimo? Žinoma, štai ir jie, prašom! Nuostabūs! Ir tvirti (apversite juos pakankamai lengvai ir sklandžiai), ir minkšti, ir turintys labai malonaus riešutinio-migdolinio poskonio, nors tuo pačiu – gana neutralūs, neturintys specifinio skonio ar tekstūros, todėl tikrai patiks ir klasikinių lietinių, kepamų iš kvietinių miltų, gerbėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Pagamintas iš saldžiųjų bulvių (ragaujant tuo sunku patikėti), pagardintas vos keletu priedų ir iškeptas be miltų, šis desertas ne tik labai skanus, bet ir maistingas. Pati braunio tekstūra - labai kreminė ir švelni, o skonis - labai šokoladinis. Tinkamai papuoštas tikrai nepadarytų gėdos net ir kaip tortas ypatingai progai. Kadangi gaminamas tik iš augalinės kilmės ingredientų, yra puikiai tinkamas net ir veganams.

Receptą rasite čia.

Jei negalite išsirinkti, ko norite pusryčiams - ar blynelių, ar keptų kiaušinių, siūlome išbandyti patiekalą, kuriame šie du skanėstasi susijungia. Skamba galbūt šiek tiek neįprastai, bet tikrai labai gardu.

Receptą rasite čia.

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, žmonės į savo mitybos racioną įtraukia vis daugiau daržovių, išbando augalinės kilmės receptus ar kartais tiesiog vietoje mėsos patiekalo vakarienei ieško vegetariškos alternatyvos. Todėl dalinamės net trimis puikiomis vegetariškomis alternatyvomis tradiciniams kotletukams. Visi trys receptai sotūs, maistingi, gausūs daržovių bei labai skanūs. Drąsiai išbandykite - kepsneliai patiks ir mažiausiems šeimos nariams! 

Receptą rasite čia.

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tikrai puikus varškės apkepas! Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog jame nėra cukraus. Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus. Vietoje uogų apkepui puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Šie obuolių pyrago skonio energios kamuoliukai pagaminami lengvai ir greitai, o šaldytuve jie puikiai laikosi visą savaitę. Tai itin patogu, nes visada turime sveiką saldumyną prie kavos ar arbatos arba sveiką užkandį, kai reikia čia ir dabar. Beje, kaip greitai pasigaminti šiems kamuoliukams tinkantį naminį riešutų sviestą, žiūrėkite čia.

Receptą rasite čia.

Natalija dalinasi kitokio nei tradicinis pyrago receptu ir savo sugalvotu kokosiniu ožkos sūrio pertepimu. Pirmą kartą kepant neeksperimentuokite, viską sverkite labai tiksliai, nes prisijaukinti kokosų miltus virtuvėje gali būti tikras iššūkis.

Receptą rasite čia.

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie nuostabiai skanūs vafliai pagaminti su moliūgų tyre, pagardinti kvapniais prieskoniais, išorėje traškūs, o viduje - ypatingai minkšti. Jų sudėtis gerokai sveikesnė nei tradicinių vaflių, todėl nuostabiai skanūs pusryčiai - nenuodėmingi!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Šie sausainiai ne tik be gliuteno, bet ir visiškai iš augalinės kilmės produktų. Viduje jie minkšti, o išorėje – traškūs ir trapūs. Labai skanūs!

Receptą rasite čia.

Tobulai tinka gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio. Sausainiai iškepa traškūs išorėje, ir guminiai viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Tai bandelės, dėl kurių ūžia visas internetas. Pagaminti labai lengva ir receptas visai nesudėtingas. Šios bandutės nuostabaus skonio, minkštutės, kvapnios, o svarbiausia - dar ir sveikuoliškos. Galima skanauti vienas ar iš jų ruoštis sveikuoliškus sumuštinius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Taip, puiki duona gali būti pagaminta ir be miltų! Duona, tinka netoleruojantiems glitimo, pieno produktų, kiaušinių, vegetarams, veganams ar tiesiog visiems tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą ir išbandyti itin maistingą alternatyvą kasdienei duonai. Tokia duona ne tik pasižymi itin geromis maistinėmis savybėmis, bet ir yra puikaus skonio bei tekstūros - jos vidus minkštas, o išorinė plutelė - traški. Tad gaminkite ir išbandykite su savo mylimiausiais sumuštinių priedais!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai minkšti biskvitai be miltų ir nuostabiu grietinėlės kremu ir uogomis. Uogas galite rinktis mėgstamas! Puošiame riešutų drožlėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šie traškūs krekeriai yra be glitimo ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Patikėkite, jie be galo skanūs!

Receptą rasite čia.

Purus, skanutėlis ir minkštas biskvitas be glitimo - puiki alternatyva tradiciniam biskvitui, jei norite paruošti šventišką tortą be glitimo. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Paprastai paruošiami sausainiai, kuriems nereikia nei cukraus, nei miltų, nei kiaušinių, tad tiks ir vegetarams. Minkštučiai, natūraliai saldūs ir ypač sotūs, greitai pagaminami.

Receptą rasite čia.

Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Jau nieko nebenustebinsi su picos padu iš kalafiorų, o vat duona – kai kas naujo ir neragauto. Skonis – įdomus ir tikrai geras. Ypatingai užtepus sviestuko. Tai bazinis receptas, drąsiai berkite į tešlą savo mėgstamus prieskonius, česnaką, smulkintas alyvuoges, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ar žiupsnį fantazijos. Gaminimo procesas nesudėtingas, ypač kai reikia vos 5 ingredientų.

Receptą rasite čia.

Traški plutelė ir sultinga žuvis viduje - pasakiškai skanu! Paprasta paruošti, nereikia jokių įmantrių ingredientų. Vietoje kokoso drožlių apvoliojimui galima naudoti sezamo sėklas, turėsite ne ką mažiau gardų skanėstą. Tiekite su ryžiais, skiltele citrinos ir labai gardžiu majonezo padažu! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Blynai labai skanūs, puikiai tinkantys nedraugaujantiems su kvietiniais miltais, pieno produktais ar cukrumi. Blynai labai skanūs, neįmanoma suprasti, kad iš avinžirnių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Labai labai skanus, kremiškas šokoladinis tortas! Tikrų šokolado gerbėjų svajonė! Puošti jį galima uogomis, vaisiais, riešutais ar skanauti visai be papuošimų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su daržo karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio sausainiai - pyragaičiai, kurių puikaus aromato prispildo visi namai. Šiems pyragaičiams reikės vos šešių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins, sužavės net išrankiausius smaližius.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, gaivus tortas, kurio biskvitas yra be miltų. Papildomai galima papuošti torto šonus. Su nuostabiai kremišku varkšės įdaru ir gaiviu uogų viršumi!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis pyragas ne tik be kvietinių miltų ir pridėtinio cukraus, bet ir greitai bei visai nesudėtingai paruošiamas. Gabalėlis šio pyrago tobulai derės su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Švelnus, nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus bananų pyragas. Vietoje rudojo cukraus pyragą galima saldinti medumi. Duonai naudokite kuo labiau prinokusius bananus, taip pyragas bus tiesiog neatsispiriamai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai su avižiniais dribsniais labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, labai skanus ir sveikuoliškas skanėstas iš avižų ir kitų puikių bei maistingų ingredientų! Šį skanėstą galima laikyti šaldytuve, kad visuomet turėtumėte sveikų užkandžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitokie nei tradiciniai lietiniai blynai - šie avižiniai lietiniai blynai labiausiai tinka su sūresniais ir sočiais įdarais - sūriu, varške ir špinatais ir pan., tačiau nerekomenduojame jų ruošti su saldžiais įdarais ar tiekti su uogiene.

Receptą rasite čia.

Labai pavasariški, gaivūs ir minkšti morkų keksiukai tikriems smaližiams! Su nuostabiai kremišku maskarponės glajumi, bet labai skanūs ir be papuošimų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ievos receptai

Tradicinis vokiškas grikių miltų biskvitų tortas su nuostabiai kremišku grietinėlės pertepimu ir uogiene. Uogienę rinktis mėgstamiausią - labiausiai tinka rūgštesnės - bruknių ar spanguolių.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas savaitgalio pusryčiams - laiko paruošti neužtrunka, tačiau teks šiek tiek luktelti, kol iškeps. Ragauti patariame su jogurtu, riešutų ar šokoladiniu kremu, kreminiu sūreliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ crazyTsweet

Trapūs sausainukai su šokolado gabalėliais be kvietinių miltų! Šie puikūs sausainiai ruošiami iš grikių miltų ir tobulai tiks prie puodelio kvapnios arbatos ar stiklinės pieno!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Šeimos virtuvė

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Monika
2019-10-07 11:24
Ačiū!!! Jaučiuosi lyg lobį iškasus!! Visi receptai vienoje vietoje, nešvaistant laiko išsirinkau sau tinkamus ir bandysiu tikrai nes mėgstu saldumynus bet jau metus laiko atsisakiau bet kokio cukraus....bandysiu tramdyti mešką žiemos metu šių sveikesnių alternatyvų pagalba. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital