Autorius apie receptą:
Tikrai skelbiu šias obuolių ir aviečių juosteles mano šio rudens atradimu. Man pačiai jos tokios skanios. Vaikams tikrai primena guminukus ir su malonumu valgo šiuos naminius ir
Tikrai skelbiu šias obuolių ir aviečių juosteles mano šio rudens atradimu. Man pačiai jos tokios skanios. Vaikams tikrai primena guminukus ir su malonumu valgo šiuos naminius ir sveikesnius. Tiesa, dėl cukraus, jo kiekį reguliuokite pagal obuolių saldumą, gali reikėti daugiau ar mažiau. Skanių rudens atradimų ir jums. Iš nurodyto ingredientų kiekio išėjo 5 džiovyklės padėklai.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai
obuolių
(nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
1 kilogramas
aviečių
300 mililitrų
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Suberiame į puodą.
2.
Ten pat sudedame avietes, cukrų. Verdame apie 20 min ant lėtos ugnies, kol viskas pavirs į tyrę ir dalis skysčio nugaruos. Atvėsiname.
3.
Džiovyklės padėklus išklojame kepimo popieriumi. Paskleidžiame obuolių ir aviečių tyrę. Džioviname apie 8 val, kol pilnai išdžiūsta. Kepimo popierius lengvai nusilupa, jau nuo pravėsusios masės. Tada sukarpome juostelėmis ir susukame į ritinėlius.
Patarimai:
•
Recepte parašytas obuolių kiekis jau nuluptų ir supjaustytų kubeliais.