Morenginis obuolių pyragas

AUTORIUS:
Roberta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Morenginis obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
75 g sviesto arba margarino (naudojau sviestą)
100 g cukraus
4 kiaušinių tryniai
150 g kvietinių miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
Morengų masei:
4 kiaušinio baltymai
200 g cukraus
1 maišelis migdolų lakštelių (tinka ir kitoki riešutai ar džiovinti vaisiai, aš pasirinkau įdomesnį variantą - moliųgų sėklas)
Įdarui:
300 ml grietinėlės
2 obuoliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištrinkite cukrų su sviestu arba margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu.
Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite.
Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais.
Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę.
Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.

Dar keli patarimai:
- kad grietinėlė greičiau išsiplaktų - dėkite cukraus pudrą;
- pradėkite plakti baltymus lėčiausiu plaktuvo greičiu, o kai atsiras putų suberkite cukraus pudrą (vietoj cukraus) - kad ir visu greičiu;
- plakti tol kol sustandės, bus blizgi masė;
- kad greičiau išsiplaktų morengų masė - įdėkite truputį krakmolo (bet ne per daug).

Pasigaminkite, ragaukite ir nenusivilsite.
AUTORIUS: Roberta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Egle
2010-11-25 19:14
kaip suprasti, kad uzdeti ta morengu mase ant teslos? o tai paskui jos nesulips, atsiskirs? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital