Šio sekmadienio, spalio 25 dienos rytą TV3 eteryje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, "Sezoninė virtuvė" tinklaraščio ir daugelio kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė dalinosi puikiais patarimais ir gardžiomis idėjomis ką paruošti iš moliūgų.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Prieš gaminant, laidos vedėjas Mindaugas Tymo turguje aplankė Genutę iš "Genutės uogainė", kuri savo ūkyje moliūgų turi visą gausybę, o pagrindiniai būtent - didieji, sėkliniai ir muskusiniai. Genutė primena, kad moliūgai turi daugiau nei 90% vandens, tad beveik neturi kalorijų. Šefai, laidos viešnia ir visa komanda persikėlė į Downtown Forest.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Talentingoji viešnia Renata laidos metu parodė, kaip paruošti gardžius moliūgų virtinukus "Gnocchi". Šiuos itališkus virtinukus galima ruošti iš bulvių arba moliūgų. Tačiau šį kartą Renata parodė, kaip paruošti juos rudeniškai spalvingus, gardžius ir iš moliūgų. Virtinukams prireiks vos dviejų ingredientų - miltų ir moliūgų tyrės, kurią labai nesudėtinga paruošti namuose.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Renata pamini, kad ruošiant šiuos virtinukus reikėtų atkreipti dėmesį ir į moliūgo rūšį. Ruošdama šį patiekalą laidos viešnia naudojo muskatinį moliūgą. Virtinukus Renata patiekė su labai nesudėtingai paruošiamu sviesto padažu, kuris suteikia puikaus skonio. Šiuo nesudėtingai paruošiamu ryškiaspalviu patiekalu gardžiuojasi tiek didieji, tiek mažieji valgytojai.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Laidos šefas Vylius pataria išbandyti sotų bulvių ir moliūgų apkepą su dešrelėmis. Vylius pamini, kad bulvių, moliūgų ir česnako derinys žavi puikiu skoniu, tad ir šio patiekalo kiekvienas kąsnelis ypatingai skanus. Šiam rudeniškai spalvingam patiekalui nereikia jokių įmantrių ingredientų, o ir paruošti nėra sudėtinga, tačiau visos šeimos pietų ar vakarienės stalą paverčia ypatingu. O, dar kai gale pabarstoma čederio sūriu - neįmanoma atsispirti nei vienam kąsneliui.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Antrasis laidos šefas Tomas gamino moliūgų pyragėlius su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu. Šis Tomo patiekalas tikrai labai moliūgiškas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tomas parodė, kaip nesudėtingai paruošti jautienos kapotinį ir pasidalino gardaus garstyčių padažo receptu. Šį padažą paruošti labai nesudėtinga, nereikia įmantrių ingredientų, o kiekvienam kąsneliui suteikia puikaus skonio.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šefas primena, kad jautienos kapotiniui puikų skonį suteikia garstyčios, tačiau jas reikėtų naudoti būtent grūdėtasias. Ir, žinoma, nepamiršti raudonųjų pipirų. Šie moliūgo pyragėliai nėra sudėtingai paruošiami, tačiau atrodo šventiškai, rudeniškai ir įspūdingai, o paragavus norisi dar kąsnelio.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tomas pamini, kad moliūgas dar visai neseniai atkeliavo į Lietuvos gastronomiją. Tačiau visiškai nenuostabu, kaip jis pelnė daugelio simpatijas ir nugulė ant stalų virsdamas į puikius, gardžius patiekalus. Kviečiame ir Jus mėgautis rudengs gėrybėmis, eksperimentuoti ir mėgautis naujais, puikiais skoniais.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!