Sotus kiaulienos plovas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Plovas
Plovas
Plovas
Autorius apie receptą: Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais variantais, Kiekviena šeimininkė, kas be ko, turi savo firminį plovo receptą. Vieni plovą gamina puode, o kiti orkaitėje, man asmeniškai, plovas labai gardus paruoštas abejais variantais, bet gal truputį labiau mėgstu paruoštą puode, kadangi jis būna toks kiek sulipęs ir šlapesnis. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 ir 1/3 kilogramo kiaulienos nugarinės
320 mililitrų ryžių (nevirtų)
4 vienetai morkų (didelių)
2 vienetai svogūnų (didelių)
4 skiltelės česnako
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais.
2.
Didelėje keptuvėje (galite iškart dideliame puode) įkaitiname nemažai aliejaus, sudedame kiaulieną ir vis pamaišant kepame ant didesnės nei vidutinė ugnies, kol visi gabalėliai gražiai apskrunda.
3.
Svogūnus nulupame, supjaustome kubeliais, sudedame ant apkepintos kiaulienos, išmaišome ir kepame ~15 min ant vidutinės ugnies, kol svogūnai gražiai apkepa ir suminkštėja. Vis pamaišome.
4.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka, sudedame į keptuvę kartu su apkepusia kiauliena ir svogūnais. Išmaišome, kepame ~15 min, kol morkos suminkštėja, vis pamaišome. Jei reikia papildomai įpilame aliejaus.
5.
Česnakus nulupame, susmulkiname, dedame į keptuvę su kiauliena, išmaišome ir pakepame pora minučių.
6.
Mišinį iš keptuvės sudedame į didelį puodą (jei jau kepėte puode, tuomet paliekame tame pačiame), pagardiname druska, pipirais, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir atidengtame puode kaitiname 30 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišome.
7.
Ant kiaulienos mišinio supilame ryžius, užpilame 640 ml vandens, uždengiame puodą ir kaitiname 30 min, ryžių nereikia maišyti. Po to atidengiame puodą ir pažiūrime ar nereikia papildomai vandens. Jei ryžiai vandenį sugėrė, tuomet įpilkite dar. Troškiname dar 20 min.
8.
Pabaigoje plovą išmaišome ir paragaujame ar reikia papildomai druskos ir pipirų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Edita
2024-03-03 23:09
Jau daug kartu gaminu pagal šita recepta, tai greit būna išvalgyta ATSAKYTI
Orinta
2024-01-30 13:09
Kokius ryzius naudojote ? Kokie geriausi šiam plovui ? ATSAKYTI
Vilma
2024-01-30 15:38
Tinka ilgagrūdžiai ar kiti mėgiami. ATSAKYTI
Mantas
2023-11-09 15:42
skonis skirtingas, bet man parodykite kas liks iš svogūno po 30 min kepimo? :) ATSAKYTI
Dovilė
2024-01-21 18:19
Ilgai kepant ant nedidelės kaitros svogūnas be galo skaniai karamelizuojasi, pabandykite :) ATSAKYTI
Marijus
2023-10-29 20:47
Labai skanus negaliu nustoti ragauti nezinau ar liks kas kai reikes valgyti ATSAKYTI
Roberta
2022-11-21 10:33
Koks ilgas procesas, ar tikrai reikia kepinti svogunus 15 min, poto sudejus dar morkas 15min, jau svogunai keps 30min, kas is ju lieka? Kazkaip keistai labai tiek laiko uztrukti, plius ryziams 30 min tikrai nereikia, ant mesos supili ryzius ir uzpili vandeni virs ryziu du pirstai 15min ir gatava. ATSAKYTI
Justė
2022-11-21 14:27
Na, kiekvienas turi savo firminį receptą, vieniems skanu, kai svogūnai būna dar šiek tiek traškūs ir jų ilgai nekepina, kitiems patinka kai jie būna minkšti. Taip ir su bet kuriuo produktu ar patiekalu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital