Tradicinė braškių uogienė "Kaip pas močiutę"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Močiutės braškių uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai nuostabi nepjaustytų braškių uogienė. Ji verdama trimis etapais - uogos su cukrumi kaskart verdamos 5 min., vėliau paliekamos atvėsti. Laiko sąnaudos nemenkos, tačiau darbo Tai nuostabi nepjaustytų braškių uogienė. Ji verdama trimis etapais - uogos su cukrumi kaskart verdamos 5 min., vėliau paliekamos atvėsti. Laiko sąnaudos nemenkos, tačiau darbo tikrai nėra daug, o nepakartojamas skonis bei aromatas tiek atsukus stiklainiuką, tiek ir viso virimo metu tikrai sužavės!
Norite paįvairinti? Trečdalį braškių pakeiskite gabaliukais pjaustytais rabarbarais.
(...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas braškių
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškes atrinkite, pašalinkite kotelius su lapeliais, švariai nuplaukite ir nusausinkite.
2.
Braškes sudėkite į puodą, kuriame virsite uogienę. Užpilkite cukrumi. Palikite 4-6 val. (galima ir per naktį), kad išsiskirtų braškių sultys.
3.
Puodą su braškėmis dėkite ant viryklės. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Užvirus virkite 5 minutes. Virimo metu visą laiką nugraibykite susidarančias putas, galite labai lengvai pamaišyti (bet jeigu nesvyla, nelimpa, tai nebūtina). Tada nuimkite puodą nuo ugnies ir palaukite, kol truputį atvės. Puodą uždenkite švariu audiniu ar rankšluosčiu ir palikite pastovėti, kol visiškai atvės.
4.
Braškėms atvėsus uogienę vėl dėkite ant viryklės ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite 5 minutes ir palikite visiškai atvėsti.
5.
Tada puodą su braškėmis vėl dėkite ant viryklės, kaitinkite iki užvirimo ir virkite 5 minutes. Tačiau atvėsti nebepalikite.
6.
Karštą braškių uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
Patarimai:
Virimas per keletą kartų suteikia šiai braškių uogienei nuostabios tekstūros - braškės išlieka tvirtos ir be galo skanios. Aišku, jeigu skubate, galite gaminimą trumpinti - užpylę braškes cukrumi jas palikite pastovėti per naktį ar net šiek tiek ilgiau (tas padės atsirasti sulčių, o pačios braškės susicukruos, išliks tvirtėsnės verdant), užkaitskite ir nuo užvirimo pavirkite 10-15 minučių, o tada supilstykite į stiklainiukus. Taip išvirus braškės formą išlaikys šiek tiek mažiau, bet uogienė vis tiek bus labai skani.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Roma
2019-06-16 16:29
Pati pati skaniausia braškių uogienė!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital