Greita braškių uogienė

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Greita braškių uogienė
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Greita braškių uogienė
Greita braškių uogienė
Greita braškių uogienė
Greita braškių uogienė
Greita braškių uogienė
Autorius apie receptą: Malonu virti uogienę pagal močiutės receptą, tačiau retas turi tiek laiko ir kantrybės... Kiekvienoje didesnėje parduotuvėje rasite puikią išeitį - uogienių cukrų su Malonu virti uogienę pagal močiutės receptą, tačiau retas turi tiek laiko ir kantrybės... Kiekvienoje didesnėje parduotuvėje rasite puikią išeitį - uogienių cukrų su pektinu. Šio cukraus reikės dvigubai mažiau, virti reikės trumpiau, o uogienė pavyks sodraus skonio, tiršta ir kvapni. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 kilogramas braškių
500 gramų cukraus uogienėms (naudojome Dansukker)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes atrinkite, pašalinkite kotelius su lapeliais, nuplaukite, išdžiovinkite.
2.
Braškes supjaustykite kubeliais arba sutrinkite šakute.
3.
Braškes sukrėskite į prikaistuvį ir dėkite kaitinti ant vidutinės ugnies. Kai masė užkais, suberkite cukrų ir vis pamaišydami kaitinkite apie 7-8 minutes. Nugraibykite susidarančias putas.
4.
Išvirtą uogienę nukelkite nuo ugnies, palikite puode nusistovėti keletą minučių, o tuomet išpilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Palikite visiškai atvėsti.
5.
Šią uogienę, kaip ir daugumą kitų konservų, geriausiai laikyti vėsioje, tamsioje vietoje (pvz. vėsiame rūsyje ar sandėliuke).
Patarimai:
Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite daugmaž 1400 ml braškių uogienės.
Šią braškių uogienę dar labai tinka pagardinti trupučiu vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus). Tinka įtarkuoti ir šiek tiek citrinos žievelės.
RECEPTO DRAUGAS: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital