Mini Pavlovos su kokosiniu-avietiniu kremu (be kiaušinių)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Palvolos su avietėmis
Autorius apie receptą: Burnoje tirpstantis morengas su plakta kokosų grietinėle ir avietėmis! Dažniausiai morengai yra gaminami iš kiaušinių baltymų, o aš išbandžiau pagaminti iš avinžirnių Burnoje tirpstantis morengas su plakta kokosų grietinėle ir avietėmis! Dažniausiai morengai yra gaminami iš kiaušinių baltymų, o aš išbandžiau pagaminti iš avinžirnių skysčio - akvafabos. Tad receptas tiks visiems - veganams, vegetarams, alergiškiems kiaušiniams ar tiesiog norintiems išbandyti naujovę. Pavyko išties puikiai, visgi tai saldžiausias desertas, kurį esu gaminusi! Bet ypatingomis progomis jį išbandyti tiesiog būtina. Jeigu norite sveikesnės alternatyvos, vietoje įprasto cukraus galima naudoti nerafinuotą kokosų žiedų cukrų. (...daugiau) Rima, Sveikas receptas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Morengui:
100 mililitrų skysčio nuo konservuotų avinžirnių
100 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis citrinų sulčių
Kremui:
200 gramų kokosų kremo (iš skardinės, naudojau tik baltąją dalį)
120 gramų aviečių
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas citrinų sulčių
Papuošimui:
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į švarų ir sausą indą supilkite kambario temperatūros skystį nuo konservuotų avinžirnių ir plakite tol, kol virs akytomis putomis bei padvigubės. Tada, plakant, dėkite po šaukštą cukraus pudros. Sekančią porciją cukraus dėkite tik tada, kai pirmoji pilnai ištirpo (geriausia po kiekvieno šaukšto plakti po minutę). Plakimo pabaigoje, kai jau bus suplaktas visas cukrus, dar plakite apie 2 minutes. Masė turi būti balta, žvilganti, kieta ir nuo šluotelės jau likti raštai. Supilkite citrinų sultis ir dar minutę viską plakite.
2.
Išklokite skardą kepimo popieriumi, ant popieriaus nubrėžkite tiek apskritimų, kiek bus morengų. Man išėjo 8 maždaug puodelio dydžio apskritimai, bet galite daryti ir mažesnius.
3.
Avinžirnių masę mentele dėkite ant skardos, ant nupieštų apskritimų. Kraštus šiek tiek pakelkite, vidurį įgaubkite, kad liktų vietos kremui.
4.
Džiovinkite iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (viršus/apačia režimu) 1 val. Tada sumažinkite temperatūrą iki 100 C laipsnių ir džiovinkite dar 1 valandą. Kol kepa, geriau neatidarinėkite orkaitės, nes gali supliukšti.
5.
Iškepus, palikite išjungtoje orkaitėje per naktį arba bent kelioms valandoms.
6.
Kremą ruoškite, kai morengai yra iškepti ir visiškai atvėsę ir jau bus tiekiami. Kokosų pieną sudėkite į dubenį kartu su avietėmis, citrinų sultimis ir klevų sirupu. Viską plakite elektriniu plakikliu iki kreminės konsistencijos.
7.
Kremą dėkite ant morengų, puoškite pasirinktomis uogomis ir iškart patiekite.
Patarimai:
Jeigu kepsite didelį morengą - 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 2-2,5 valandos. Po 2 valandų galite patikrinti, ar kraštai nelimpa prie pirštų.
Šiuos morenginius pagrindus galima iškepti prieš 1-3 dienas iki patiekimo ir laikyti sausoje vietoje, uždaroje dėžutėje.
Kremą į pavlovas dėti tik prieš pat pateikimą, nes kitaip morengai suminkštės.
Kokosų kremo būna pirkti sveiko maisto parduotuvėse. Arba galite jį pasigaminti iš paprasto pilno riebumo kokosų pieno kaip šiame recepe.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laima
2019-10-18 08:55
Super! Labai patiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital