Veganiškos pavlovos su citrusiniais vaisiais ir kokosų kremu - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
kitchenJulie , 2018-12-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Veganiškos pavlovos su citrusiniais vaisiais ir kokosų kremu - rodome žingsnis po žingsnio!

Pavlova man yra vienas mėgstamiausių desertų. Dėl saldaus morengo ir riebaus kremo vienam žmogui pakanka nedidelės porcijos, o kontrastingi ingredientai puikiai vienas kitą subalansuoja - purus morengas, plakta grietinėlė ar kitas kremas ir gaivūs vaisiai bei prieskoninės žolelės burnoje susilieja į tobulą harmoniją.

 

Klasikinė pavlova gaminama su kiaušinių baltymais ir plakta grietinėle, o aš kviečiu išmėginti savo jėgas su veganine šio deserto alternatyva, kuria galbūt norėsite paįvairinti netgi Kūčių ar Kalėdų stalą.

 

Veganinis morengas plakamas iš maistingo avinžirnių vandens (skystis, kurį nupilate nuo konservuotų avinžirnių), angliškai vadinamo “aquafaba”. Morengą iškepus visiškai nebelieka avinžirnių skonio - tik burnoje tirpstantis saldusis morengas.

 

Pavlovoms įdaryti naudosime kokosų kremą – sustingusią riebiąją kokosų pieno dalį. Kokybiško pilno riebumo kokosų pieno skardinę atšaldžius šaldytuve, natūraliai atsiskiria skardinėje esantis kokosų vanduo, o viršuje lieka riebus kokosų kremas - būtent jo jums ir reikės.

 

Kad pavlova būtų žiemiška ir šventiška, siūlau naudoti citrusinius vaisius: mandarinus, greipfrutus, galite įmaišyti ir apelsinų. Papuošimui - kokoso drožlės (galima jas paskrudinti sausoje keptuvėje) bei gaivus citrininis čiobrelis.

 

Ingredientai 4 porcijoms (arba 6 mažesnėms)

 

Morengams:

  •  90 ml (6 šaukštų) skysčio nuo konservuotų avinžirnių
  • 100 g cukraus pudros
  • 0.5 šaukštelio citrinos sulčių arba maistinio acto (9%)
  • 0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto

 

Kremui:

  • 1 skardinės (400 ml) pilno riebumo kokosų pieno
  • 1 šaukšto cukraus pudros
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

 

Papuošimui aš naudojau citrusinius vaisius (4 mandarinus ir po pusę geltono ir raudono greipfruto), saują kokoso drožlių ir šiek tiek citrininio čiobrelio, bet čia galite improvizuoti ir drąsiai kurti savo skonių derinius.

 

Pradedam!

 

Gaminame morengus:

 

1. Avinžirnių vandenį “aquafaba” pilti į švarų indą.

 


 

2. Plaktuvu su šluotelės antgaliu pradėti lėtai plakti, kol skystis suputos, tuomet greitį padidinti.


 


 

3. Plakti, kol masės padaugės ir ji taps tvirtesnė, pradės įgauti plaktuvo šluotelės raštą.

 


 

4. Tuomet pradėti berti cukraus pudrą: po vieną šaukštą, po kiekvieno pilnai išmaišyti plaktuvu, kol bus suberta visa cukraus pudra.

 


 

5. Tuomet supilti vanilės ekstraktą bei citrinų sultis (arba actą) ir plakti, kol masė taps blizgi ir tvirta - pilnai įgaus plaktuvo šluotelės raštą, kaip klasikinis kiaušininis morengas.

 

 


 

6. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuoti 6 morengus (jeigu norite dvisluoksnių pavlovų, formuokite 8 šiek tiek mažesnius morengus). Morengų viršuje mentele arba šaukštu įspausti duobutes kremui.

 


 

Kepti iki 120 C įkaitintoje  orkaitėje 1h 40 min. Tuomet orkaitę išjungti ir palikti morengus viduje dar porai valandų.

 

Patarimas: Morengus galite išsikepti iš anksto. Jeigu kepsite iš vakaro ir jūsų orkaitė sandari, tiesiog palikite juos orkaitėje. Arba visiškai atvėsusius (tai svarbu!) sudėkite į sandarią dėžutę - taip jie liks trapūs, traškūs bent keletą dienų.


 

Ruošiame kremą:

 

1. Kokosų kremui paruošti šaldytuve atšaldykite kokosų pieno skardinę (palaikykite pernakt arba ilgiau). Kokosų pieną būtinai rinkitės pilno riebumo, ne liesą ir pirkdami patikrinkite sudėtį - joje turėtų būti tik kokosų masė ir vanduo, jokių papildomų emulsifikatorių ar konservantų, nes kitaip kremas nepavyks.

 

15 minučių prieš plakant kremą, šaldiklyje atšaldykite plakimo indą bei šluotelę.

 

2. Atsargiai atidarykite kokosų pieno skardinę ir nuimkite sustingusią riebiąją masę, dėkite ją į plakimui paruoštą indą. Būkite atidūs, kad nepatektų kokosų vandens.




 

3. Plaktuvu, nedideliu greičiu plakite kokosų kremą, iki taps puresnis.

 

 


 

4. Įdėkite šaukštą cukraus pudros, šaukštelį vanilės ekstrakto ir plakite, kol nebeliks gumuliukų.

 


 

 

Patarimas: Jeigu išplakę neplanuojate pavlovų patiekti iškart, kremą dėkite į šaldytuvą (palaikius šaldytuve ilgiau, gali reikėti perplakti, kad išsipurentų).

 

Renkame desertą:

 

Veganines pavlovas, kaip ir tradicines, sluoksniuoti reikėtų tik prieš patiekiant (kad morengas nesuminkštėtų nuo kremo).

 

1. Į kiekvieno morengo duobutę dėkite kokosų kremo.

 

 

2. Citrusinius vaisius nulupkite kaip parodyta nuotraukose - žieveles nupjaudami peiliu taip, kad nupjautumėte ir apsauginę vaisiaus plevelę. Nedideliu peiliu atidžiai išpjaukite kiekvieną citruso minkštimo skiltelę ir tą kartokite su visais pasiruoštais citrusiniais vaisiais. Tokiu būdu turėsite tik vaisiaus minkštimą be luobelių – atrodys estetiškai ir valgyti bus malonu, nes burnoje niekas nesivels.

 


 

3. Ant kokosų kremo dėkite citrusinių vaisių gabalėlių.



 

4. Pabarstykite kokosų drožlėmis.

 


 

5. Aš dar apibarsčiau citrininiu čiobreliu.
 

 

6. Aš kepiau 6 morengus iš kurių paruošiau 4 porcijas, tad du morengus perlaužiau į keletą dalių, kad išgaučiau kiek netvarkingą, bet itin žavų ir apetitą keliantį  patiekimą. Tokiu būdu galima matyti morengo vidų, kas, mano nuomone, laimi daug išvaizdos taškų.
 

 


 

7. Viskas, tiekiame ir skanaujame!

 

Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Loreta
2021-07-15 21:44
Mmmmm....
Veganinė Pavlova...! Vaje, gaminsiu būtinai. Labai puikus recepto pateikimas. Super. Ačiū ATSAKYTI
Aina
2018-12-20 18:16
Kaip išradinga ir gražu! Gaminsiu Naujiems, dėkui, kad pasidalinote ATSAKYTI
Svetlana
2018-12-20 17:26
Ačū už receptą! ATSAKYTI
Juras
2018-12-20 16:42
Nuostabiai parengta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital