Maskarponės tortas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Maskarponės tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Šiandien mano mažajai jau 5 – eri. Atrodo visai nesenai tik mūsų šeima pasipildė nauju nariu, o štai jau prabėgo 5 metai. Kartu su vaikais augu ir aš. Mokausi naujų dalykų, Šiandien mano mažajai jau 5 – eri. Atrodo visai nesenai tik mūsų šeima pasipildė nauju nariu, o štai jau prabėgo 5 metai. Kartu su vaikais augu ir aš. Mokausi naujų dalykų, naujų žaidimų, kantrybės, rūpesčio ir atidumo. Vaikai moka labiausiai nuspalvinti mūsų pasaulį ir gyvenimą ryškiomis spalvomis. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų kvietinių miltų
30 gramų krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų jogurto, natūralaus
160 gramų cukraus pudros
100 mililitrų vandens (želatinai)
30 gramų želatinos
1 vienetas citrinų (sulčių)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošimui:
500 gramų braškių
3 šaukštai braškių uogienės
3 šaukštai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukrumi. Suberiame miltus, kepimo miltelius, krakmolą. Masę geria išmaišome. Pilame į 24 cm skersmens kepimo formą.
2.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
3.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės, t.y. indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Maskarponę maišome su jogurtu, cukraus pudra, įspaudžiame citrinos sulčių.
5.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Įmaišome į maskarponės masę. Plona srovele, maišant, supilame ištirpintą želatiną. Masę gerai išmaišome.
6.
Braškes nuplauname. Supjaustome plonomis riekelėmis.
7.
Biskvitą dedame į kepimo formą arba tortui skirtą dekoravimo žiedą. Aplink sienelę sustatome braškių riekeles, kaip parodyta nuotraukoje. Supilame kremą ant biskvito. Dedame į šaldytuvą stingti, geriausiai per naktį.
8.
Braškių uogienę pertriname per sietelį.
9.
Supilame į prikaistuvį vandenį, pertrintą uogienę. Kaitiname ant silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol sirupas pradės tirštėti.
10.
Ant sustingusio torto dėliojame ratu braškių riekeles. Patepame braškių sirupu, kad jos gražiai žvilgėtų. Tortą išimame iš formos. Skanaujame.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gina
2020-05-25 15:31
Dėkoju už receptą, labai skaniai gavosi. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital