Marinuoti žali pomidorai su svogūnais žiemai - labai skanūs!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Žakių pomidorų ir svogūnų salotos mišrainė žiemai
Autorius apie receptą: Šį skanėstą ruošiu jau daugelį metų. Kai pabosta, kokį sezoną praleidžiu, ir vėl gaminu. Tikrai labai skanu. Šį skanėstą ruošiu jau daugelį metų. Kai pabosta, kokį sezoną praleidžiu, ir vėl gaminu. Tikrai labai skanu. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
1 kilogramas žalių pomidorų
500 gramų svogūnų
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litras vandens
140 mililitrų acto 9% (arba reguliuoti pagal skonį)
5 šaukštai cukraus
10 vienetų kvapiųjų pipirų (žirneliais)
6 vienetai lauro lapų
3 vienetai gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus nuplauname, išpjauname vaiskočius ir supjaustome maždaug centimetro storio gabalėliais.
2.
Svogūnus supjaustome plonais žiedeliais ar pusžiedžiais ir dedame į pomidorus. Viską apiberiame druska, išmaišome ir paliekame vėsiai 12-24 valandoms.
3.
Pastovėjusius pomidorus bei svogūnus nuplauname po tekančiu vandeniu ir nuvarviname (tiesiog viską dedu į kiaurasamtį ir perplaunu vandeniu).
4.
Į puodą supilame vandenį marinatui, beriame cukrų, pipirus, lauro lapus ir gvazdikėlius, kaitiname iki užvirimo, pilame actą ir dar kartą užviriname. Sudedame pomidorus ir kaitiname, kol užvirs.
5.
Viską sukrečiame į sterilius, iškaitintus stiklainius, užsukame ir šiltai užklojame. Labai skanu prie mėsos patiekalų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
stasė
2021-09-14 20:56
Gavosi labai sūru nors ir gerai nuploviau.Beliko pagamintą mišrainę palikti sriubos paskaninimui ar panaudoti skonio pagerinimui kepant orkaitėje mėsukę.Nu čia skonio reikalas bet nieko įpatingo. ATSAKYTI
Kotryna
2021-09-15 09:34
Turėkite omenyje, kad visoms konservuotoms gėrybėms reikia leisti bent 1 - 2 mėnesius "susistovėti", tada visi skoniai geriau susijungs :) ATSAKYTI
Virginija
2018-08-30 22:33
Nesupratau kaip nusistovejusius pomidorus nuplauti po vandeniu, kazkaip neaisku? ATSAKYTI
Danguolė
2018-08-31 13:47
Būtent taip ir reikia daryti - po pastovėjimo tiesiog viską sukrėskite į kiaurasamtį ir perplaukite. Daržovės bus įsigėrusios druskos ir paminkštėjusios. Jau porą metų darau pagal šį receptai, tikrai geras. ATSAKYTI
Ernestas
2021-10-01 14:55
Nuostabiai gavosi... Visi tik ir giria...aciu ATSAKYTI
Jurga
2022-07-28 12:24
O druskos ir acto tiek daug reikia? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital