Makaronai su smidrais ir šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Makaronai su smidrais ir šonine
Makaronai su smidrais ir šonine
Makaronai su smidrais ir šonine
Autorius apie receptą: Tai itališkas makaronų su smidrais, šonine ir sūriu receptas. Kas yra „Carbonara“padažas? Tai šviežių kiaušinių padažas, dažniausiai naudojamas gaminant makaronus. Tai itališkas makaronų su smidrais, šonine ir sūriu receptas. Kas yra „Carbonara“padažas? Tai šviežių kiaušinių padažas, dažniausiai naudojamas gaminant makaronus. Kiaušiniai šiame recepte nebus kepami, o tik gerokai įkais nuo makaronų. Nesijaudinkite, kad kiaušiniai žali, jie pasiruoš nuo makaronų karščio. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų smidrų
3 vienetai kiaušinių
200 gramų spagečių (naudojau Dobele Nr. 5)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
50 gramų parmezano sūrio (tarkuoto, arba Džiugo)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą įpilkite didelį kiekį vandens, įberkite druskos ir užvirkite. Vandeniui užvirus sudėkite spagečius ir išvirkite iki Al dente - labai svarbu nepervirti.
2.
Tuo tarpu paruoškite smidrus: smidrų kotelių galiukus nulaužkite, o pačius supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais.
3.
Šoninę supjaustykite kubeliais.
4.
Į keptuvę įpilkite aliejų, sudėkite šoninę ir paskrudinkite. Suberkite smulkintus šparagus ir išmaišykite. Įpilkite šiek tiek verdančio vandens ir virkite apie 5 minutes.
5.
Atskirame dubenyje įmuškite ir suplakite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, įberkite du šaukštus tarkuoto sūrio ir sumaišykite šakute.
6.
Spagečius perkoškite ir sudėkite į keptuvę kurioje troškinasi smidrai su šonine, viską išmaišykite. Išjunkite ugnį.
7.
Tada supilkite kiaušinio plakinį ir viską išmaišykite. Karščio nuo smidrų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
8.
Patiekite apibarstę likusiu tarkuotu sūriu, užberkite prieskonių. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital