Autorius apie receptą:
Tai mano vasaros desertų karalius. Šie putėsiai – nuostabūs. Nežinau, ką galėčiau daugiau apie juos pasakyti, nebent paraginti juos pasigaminti ir jus. Iš 1 normos išeina 3 l
Tai mano vasaros desertų karalius. Šie putėsiai – nuostabūs. Nežinau, ką galėčiau daugiau apie juos pasakyti, nebent paraginti juos pasigaminti ir jus. Iš 1 normos išeina 3 l paruošto deserto. Jeigu jums per daug, produktų kiekį mažinkite per pusę.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 litras
ledų
400 gramų
konservuotų persikų
4 pakeliai
persikų želė
(po 77 gr)
2 vienetai
bananų
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vakaro 2 persikų želė paruošiame pagal instrukciją (2 pakelius persikų želė užpilame 1 l vandens) ir paliekame sustingti.
2.
Kitą dieną (arba kai jau bus sutingusi želė) likusius du pakelius želė užpilame karštu vandeniu (1 litras) ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
3.
Ledus atitirpiname, įmaišome atvėsusią želė. Gerai išplakame.
4.
Supjaustome jau sustingusią želė mažais gabaliukais. Persikus ir bananus taip pat pasmulkiname. Į ledų plakinį sudedame vaisius ir dalį sustingusios želė. Viską gerai išmaišome. Indą, kuriame ruošite desertą patepame aliejumi.
5.
Sudedame želė gabalėlius ir užpilame ledų plakiniu su želė ir vaisiais. Dedame į šaldytuvą stingti mažiausiai 3 val.