Lazanija su lašiša ir špinatais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lazanija su lašiša ir špinatais
Autorius apie receptą: Labai labai skani. Būtinai išbandykite, jei mėgstate žuvį. Kepiau 16 x 24 cm kepimo formoje. Labai labai skani. Būtinai išbandykite, jei mėgstate žuvį. Kepiau 16 x 24 cm kepimo formoje. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų lašišos filė
500 gramų šaldytų špinatų (arba šviežių)
9 vienetai lazanijos lakštų
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis žaliųjų citrinų sulčių
1 šaukštas sviesto
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 litras pieno
200 gramų sūrio (tarkuoto, apytikriai)
30 gramų sviesto
3 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką susmulkinti.
2.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, suberti svogūną, česnaką ir apkepti kelias minutes.
3.
Špinatų skystį nuvarvinti, sudėti į keptuvę su svogūnais ir česnaku, patroškinti kelias minutes. Įberti druskos, pipirų.
4.
Lašišą supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti žaliosios citrinos sultimis.
5.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, berti miltus ir išmaišyti, trumpai pakaitinti nuolat maišant. Įpilti pieną ir maišant pavirt apie 5 minutes. Įberti druską, pipirus, muskatą, cukraus. Įberti apie 130 gramų sūrio. Išmaišyti.
6.
Į kepimo formą (naudojau 16 x 24 cm) įdėti porą šaukštų padažo. Išdėlioti 3 lazanijos lakštus, 300 gramų lašišos, tuomet 250 gramų špinatų, užpilti trečdalį padažo. Tuomet vėl sluoksniuoti. Ant viršutinio lazanijos sluoksnio užpilti likusį padažą, pabarstyti likusiu sūriu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 45 minutes iki kol gražiai apkeps.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital