1.
Cukinijas sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska ir palikti pastovėti 15 - 20 minučių, kad išsiskirtų skystis. Tuomet jas šiek tiek nusunkti.
2.
Susmulkinti svogūną, česnakus ir petražoles.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti cukinijas, svogūną, česnaką, petražoles, berti druską, pipirus, prieskonius ir troškinti. Jei skystis išgaruoja, įpilu papildomai cukinijų sunko, tad jo iš karto išpilti nereikėtų.
4.
Kol cukinijos troškinasi, pasiruošti padažą. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, berti miltus ir greitai maišyti iki kol neliks sausų miltų. Tuomet palaipsniui ir nuolat maišant, geriausia tam naudoti konditerinę šluotelę, pilti pieną, kai pienas susimaišys su miltais ir masė taps vientisa, supilti grietinėlę ir maišyti kaitinant, kol sutirštės.
5.
Į platesnį indą pilti karštą vandenį ir pasiruošti sluoksniuoti lazaniją.
6.
Lazanijos lakštus prieš sluoksniuojant įkišti į karštą vandenį 1 minutei, kad vos suminkštėtų.
7.
Į kepimo formą dėti lakštus, tepti paruoštą padažą, dėti troškintas cukinijas, berti sūrį. Tuomet vėl dėti lakštus, padažą, cukinijas, sūrį. Taip sluoksniuoti, kol neliks ingredientų.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C temperatūros orkaitėje, kol paruduos paviršius. Man užteko 30 minučių, kadangi kepimo forma buvo nedidelė.