Keptos morkytės su avinžirniais ir kruopomis

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Keptos morkytės su avinžirniais ir kruopomis
Keptos morkytės su avinžirniais ir kruopomis
Keptos morkytės su avinžirniais ir kruopomis
Autorius apie receptą: Labai nesudėtingai paruošiamas patiekalas iš visiškai neįmantrių ingredientų, tačiau teigiamai įvertintas bus kiekvieno valgančiojo. Vienas pagrindinių ingredientų - Labai nesudėtingai paruošiamas patiekalas iš visiškai neįmantrių ingredientų, tačiau teigiamai įvertintas bus kiekvieno valgančiojo. Vienas pagrindinių ingredientų - avinžirniai, kurie puikus baltymų šaltinis ir tikrai suteiks energijos dienai. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 skardinės konservuotų avinžirnių
0.5 stiklinės kviečių (jau išvirtų)
500 gramų morkų (mažų)
0.5 vieneto citrinų
2 skiltelės česnako
150 gramų grietinės
1 šaukštelis malto kumino
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 sauja petražolių
1 vienetas rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pusę svogūno sukapoti ir apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol apskrus.
2.
Česnako skilteles sutraiškyti ir dėti kepti su svogūnais, kol paskleis aromatą.
3.
Į keptuvę sudėti kruopas, maišant kepinti, kol sušils. Pagardinti prieskoniais.
4.
Sudėti nuvarvintus avinžirnius. Dar šiek tiek pakepinti.
5.
Morkytes dosniai aplieti aliejumi. Apkepti grilio keptuvėje, kol iš visų pusių apskrus.
6.
Kepintas kruopas su avinžirniais apšlakstyti citrinos sultimis.
7.
Kruopas patiekti su morkytėmis, pagardinus grietine ir žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital