LaMaistas TV laida - "Ir be mėsos galima skaniai!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-11-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Ir be mėsos galima skaniai!"

Šio sekmadienio, lapkričio 29 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Vaidotas Puidokas dalinosi gardžiomis idėjomis, kurias paruošite be mėsos. Labai nesudėtinga, sotu ir sužavės kiekvieną šeimos narį. O laidoje ruošiami receptai puikiai tiks pasitikti Advento laikotarpį.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Šios laidos ypatingas svečias - Vaidotas Puidokas iš "Much More". "Much More" aprūpina filmavimų aikštelių, įvairių renginių dalyvius gardžiu maistu. Šios komandos nariai nori, kad kiekvienas būtų sotus, skaniai pavalgytų ir pasimėgautų kiekvienu kąsneliu. Vaidotas pamini, kad maistas turi būti ne tik gardus, bet ir gerai atrodyti, o tai padaryti nėra sudėtinga, tačiau suteikia labai daug gerų emocijų kiekvienam, prisėdusiam prie stalo.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos svečias Vaidotas parodė, kaip paruošti bulvių ir daržovių kepsnelius orkaitėje. Puiki pietų idėja, kai nesinori mėsos. Tiekiama su gardžiu jogurtiniu padažu, kurį paruošti ilgai neužtruks, reikės vos kelių ingredientų, o kiekvieną kąsnelį pavers dar gardesniu. Vaidotas pabrėžia, kad šį patiekalą paruošite iš visiškai neįmantrių ingredientų, kuriuos daugelis ras savo namų virtuvėje.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos šefas Vylius gamino keptas morkytes su avinžirniais ir kruopomis. Vylius šiam patiekalui kaip pagrindinį ingredientą rinkosi avinžirnius. Šefas pabrėžia, kad būtent jie jam ne tik patinka, bet ir turi daug baltymų, tad jie puikus energijos šaltinis nevalgantiems mėsos. Šį patiekalą labai nesudėtinga paruošti, nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skanauti labai gardu.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos metu Mindaugas paminėjo, kad iš avinžirnių galima paruošti puikaus skonio veganišką majonezą. Nors daugelis nusipirkęs konservuotų avinžirnių nupila jų skystį, Mindaugas pamini, kad to daryti nereikėtų, nes jį puikiai galima panaudoti ruošiant majonezą. Beje, šis skystis turi ir pavadinimą - „aquafaba“ ir jis gali atstoti kiaušinio baltymą. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

 

Antrasis laidos šefas Tomas parodė, kaip ruošti keptų grikių salotas su burokėliais. Šiam patiekalui prireiks visiškai neįmantrių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins. Vienas svarbiausių dalykų - grikių paruošimas. Grikiai turi būti išverdami, perverdami iki grikiai išsprogsta, nusausinti, pusę kiekio išdžiovinti orkaitėje ar kambario temperatūroje, tam, jog jie būtų kieti. Tuomet paskrudintus grikius reikėtų pakepti 15 sekundžių aliejuje subėrus į sietelį, tuomet suberti ant popierinio rankšluosčio ir pasūdyti. Šis grikių paruošimas pagardins kiekvieną kąsnelį.

REKLAMA

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital