Greitas medaus tortas su grietininiu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Greitas medaus tortas su grietininiu kremu
Autorius apie receptą: Jau tikrai labai seniai kepiau tortą, todėl vakar nusprendžiau, kad savaitgaliui reikėtų palepinti šeimą skanumynu. Tad pavyko labai skanus ir greitas tortas, kuris gaminasi Jau tikrai labai seniai kepiau tortą, todėl vakar nusprendžiau, kad savaitgaliui reikėtų palepinti šeimą skanumynu. Tad pavyko labai skanus ir greitas tortas, kuris gaminasi lengvai. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
130 gramų cukraus (apytikriai)
120 gramų sviesto
95 gramai medaus
1 šaukštelis sodos (nubraukto)
Kremui:
700 gramų grietinės (tištesnės)
170 gramų aviečių (apytikriai, tinka ir šaldytos, žr. patarimus)
18 gramų grietinėlės standiklio (nebūtina)
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į nedidelį gilų puodą sudėti sviestą, medų, įberti cukraus ir kaitinti ant nedidelės ugnies iki kol užvirs, tuomet suberti sodą ir maišant dar pavirti iki kol masė pradės geltonuoti.
2.
Puodą nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti. Pastovėjus ji dar patamsės, bus karamelinės spalvos.
3.
Tuomet į masę įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti, galiausiai įsijoti miltus ir gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis.
4.
Kepimo indą (aš naudojau 30 x 40 cm) iškloti kepimo popieriumi ir supilti pusę tešlos. Viršų išlyginti mentele.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 6 - 8 minutes iki kol gražiai paruduos. Jei pas jus orkaitė stipriai kepa, tai kepkite trumpiau arba sumažinkite temperatūrą. Tuomet paruoštą biskvitą išimti ir taip pat iškepti likusią tešlos dalį.
6.
Iškepusių lakštų kraštus apipjaustyti ir sumalti, o pačius lakštus supjaustyti į 4 dalis. Jei norite, galite pjaustyti į 2 ar 3 dalis.
7.
Kremui į dubenį sudėti grietinę, suberti cukrų, vanilę ir standinimo miltelius, gerai išplakti.
8.
Avietes nuplauti ir nusausinti, jei naudosite šaldytas, jų atšildyti nereikia.
9.
Ant lėkštės ar padėklo vidurio uždėti šiek tiek kremo ir paskirstyti, tuomet dėti pirmą lakštą, užtepti kremo, išdėlioti avietes ir toliau taip rinkti tortą iki kol neliks lakštų. Tuomet kremu patepti viršų ir kraštus, pabarstyti trupiniais.
10.
Surinktą tortą dėti į šaldytuvą, geriausiai, visai nakčiai, kad kremas gerai susigertų. Puošti uogomis ar pagal savo fantaziją.
Patarimai:
Galima naudoti ne tik avietes, bet braškes, serbentus, vyšnias be kauliukų ar kitas mėgstamas uogas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital