Graikinių riešutų pyragas

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Graikinių riešutų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 g cukraus
250 g sviesto
250 g miltų
4 kiaušiniai
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Užpilui:
200 g graikinių riešutų
180 g aliejaus
250 g cukraus
3 šaukštai pieno
1 šaukštas medaus (galima ir daugiau)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį suberkite cukrų, minkštą sviestą, įmuškite kiaušinius, druską ir išplakite. Supilkite vanilę ir dar kartą išmaišykite. Kai subersite kepimo miltelius ir miltus išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Tešlą supilkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Kol kepa pasigaminkite užpilą: smulkiai sukapokite riešutus. Į puodą supilkite aliejų, pieną, medų, suberkite cukrų ir riešutus. Kaitinkite, visą laiką maišant ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol užverda. Nukelkite nuo ugnies. Kai praeis 25-30 minučių nuo pyrago kepimo supilkite ant pyrago šį sirupą su riešutais. Išlyginkite paviršių. Grąžinkite kepti į orkaitę dar 10 minučių.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
raminta
2013-03-15 09:28
Siandien ir as bandysiu si gardumyna pagaminti, labai jau viliojanciai atrodo :) ATSAKYTI
kristina
2012-05-17 10:50
per saldus tikrai nebuvo,nes uzpilas patapo griljazu.tik gaila netoks persisunkes kaip nuotraukoj atrodo.sausokas. arba receptas nepilnas,arba ka netaip padariau. nors ka ten netaip daryti. ATSAKYTI
kristina
2012-05-15 11:35
ketvirtadieni bus vokietijoje tecio diena :) bus iskeptas pyragas - teciui :) atrodo viliojanciai. tikiuosi pavyks ATSAKYTI
Lika
2012-05-13 18:08
O sviesto nereikia ištirpinti? Nes nesuprantu, kaip su minkštu sviestu reikia išplakti? ATSAKYTI
Simona
2012-03-07 19:33
Nuostabus pyragas!:) Tik gal kiek maziau aliejaus reiktu, nes biski per riebus... ATSAKYTI
Spurgiukas
2012-02-11 20:12
....kepu ši pyraga jau antra karta, mano šeimyna labai patenkinta...ačiū už nuostabu receptą ....beje , kepu iš vakaro, kad visai atsaltu...sekmes ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital