Gaivus tortas ,,Žydinti laisvė''

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Gaivus tortas ,,Žydinti laisvė''
Gaivus tortas ,,Žydinti laisvė''
Gaivus tortas ,,Žydinti laisvė''
Gaivus tortas ,,Žydinti laisvė''
Gaivus tortas ,,Žydinti laisvė''
Gaivus tortas ,,Žydinti laisvė''
Autorius apie receptą: Vasarą gausu švenčių, kuomet trispalvis tortas laukiamas ant stalo - sukuria džiaugsmo ir išskirtinio šventiškumo pojūtį. Nesunkiai pagaminamas, galima panaudoti daug Vasarą gausu švenčių, kuomet trispalvis tortas laukiamas ant stalo - sukuria džiaugsmo ir išskirtinio šventiškumo pojūtį. Nesunkiai pagaminamas, galima panaudoti daug gėrybių iš savo sodo ir daržo. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 pakelis kivių želė (nebūtina, 77 gr)
Biskvitui:
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
150 gramų špinatų
75 mililitrai augalinio aliejaus
10 gramų kepimo miltelių
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
50 mililitrų vandens (nuo špinatų)
šiek tiek sviesto (formai sutepti)
Kremui:
2 vienetai persikų
1 stiklinė moliūgų (tarkuoto)
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštas vanilinio cukraus
100 gramų cukraus
2 žiupsneliai maltos ciberžolės
1 šlakelis vandens
1 vienetas citrinų
10 gramų želatinos
Pertepimui:
300 mililitrų sirupo (kokių nors raudonų uogų, saldaus)
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 vienetas citrinų
10 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia gaminamas biskvitas: špinatus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti 10 min., nukošti, pasilikti 50 ml. vandens tortui.
2.
Špinatus sutrinti blenderiu su aliejumi.
3.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į trynius suberti 100 g cukraus, supilti vandenį nuo špinatų ir suplakti iki purumo. Tuomet paeiliui įmaišyti špinatus, po to miltus su kepimo milteliais.
4.
Su vaniliniu cukrumi, druska, bei 100 g. cukraus suplakti baltymus iki kreminės masės. Tai trunka ilgokai. Po šaukštą dedant, juos sumaišyti su turima mase.
5.
Torto formą (24 cm skersmens) patepti sviestu, supilti paruoštą tešlą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir kepti 40 min. Atšaldyti. Supjaustyti į tris dalis.
7.
Geltonam torto sluoksniui (kremui) moliūgus sutarkuoti, susmulkinti persikus. Virti kartu su 100 gr cukraus, 1 šaukštu vanilinio cukraus, ciberžole ir šlakeliu vandens, vis pamaišant, apie 10 - 15 minučių.
8.
Moliūgų ir persikų masę atvėsinti. Tuomet supilti 1 citrinos sultis ir kondensuotą pieną. Išmaišyti.
9.
Želatiną užpilti 3 - 4 šaukštais šalto vandens, kad apsemtų, palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės: didesniame puode užvirinti truputį vandens, ant jo statyti indą su želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti, vis maišant, kol želatina ištirps. Neužvirinti! Palikti atvėsti apie 15 minučių. Supilti, nuolat maišantį į moliūgų masę.
10.
Raudonam sluoksniui (pertepimui) želatiną užpilti 3 - 4 šaukštais šalto vandens, kad apsemtų, palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės: didesniame puode užvirinti truputį vandens, ant jo statyti indą su želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti, vis maišant, kol želatina ištirps. Neužvirinti! Palikti atvėsti apie 15 minučių. Sirupui aš nusipyliau sirupą nuo neilgai virtos, skystos braškių uogienės. Sirupą galima pagardinti citrinos sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir sumaišyti su likusia žele.
11.
Dėmesio - žalią sluoksnį galima gaminti dvejopai. Naudoti tik žalią biskvitą, arba jį dar supilti žalią želė. Aš suliejau želė ir neapsirikau - labai jau skoniu ir konsistencija suderėjo žalias sluoksnis su kitais sluoksniais. Nepilant žalios želės ant biskvito, torto šonuose nelabai būtų galima pastebėti žalios spalvos, nebent biskvitą kepti didesnėje formoje, ne toje pačioje (24 cm.) , kur gaminamas tortas ir apipjauti.
12.
Kivių želė paruošti pagal instrukciją ant pakuotės, bet vandens imti kiek mažiau, nei nurodyta, pvz., vietoje 500 ml pilti 400 ml.
13.
Formuojame tortą nuo apačios, pasigamintais produktais ,,piešiame'' lietuviškos vėliavos spalvas. Kiekvieną sluoksnį supylę, sušaldome. Žalią želę pilame ant žalio biskvito. Kaip minėjau, jei norisi torte ,,tikro'' biskvito, o kraštų spalvų išsidėstymas neturi reikšmės, kivinės želės galima nedėti.
14.
Pirmiausią į 24 cm skersmens formą dėti žalią biskvitą, jei norite, sulaistyti žalia želė, palikti šaldytuve sustingti. Tuomet sutepti moliūgų mase, sustingdyti šaldytuve. Sutepti raudonu pertpetimu, palikti apstingti. Dėti biskvitą, palikti sustingti. Sulaistyti kivių želė ir t.t., kol suformuosite visą tortą.
15.
Palaikyti šaldytuve per naktį.
16.
Puošti pagal savo fantaziją, bet linksmai ir spalvingai! Težydi Laisvė visada, visada, visada! Ir ant stalo, ir širdyse!
Patarimai:
Aš tortą ruošiau silikoninėje formoje stikliniu dugnu, 24 cm.
Ryte trumpai panardinti tortą į vandenį šiltą, kad neapsemtų ir lengvai nuimti formos kraštus.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Renata
2024-02-14 08:04
Sveiki,norėjau paklausti apie jūsų naudojamą formą su stikliniu dugnu,ar ji tinkama daryti žele gėles 3d,ar būtų galima tokiu būdu puošti šito torto viršų? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital