Citrininis pyragas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Autorius apie receptą: Puikus, saldžiai rūgštus. Tinka su ledais ar plakta grietinėle! Puikus, saldžiai rūgštus. Tinka su ledais ar plakta grietinėle! Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų kvietinių miltų
225 gramai sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
Įdarui:
4 vienetai kiaušinių (didelių)
2 vienetai citrinų (reikės sulčių ir žievelės)
100 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šaltą sviestą supjaustyti mažais kubeliais. Sudėti į virtuvinį kombainą, berti cukrų ir miltus. Malti, kol susiformuos šlapio smėlio konsistencijos trupiniai. Jei kombaino neturite, sviestą su miltais ir cukrumi trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai.
2.
Trupinius suberti į pyrago kepimo formą (apie 22 - 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi. Spausti pirštais prie dugno, formuojant tolygų pagrindą ir nelabai aukštus kraštelius.
3.
Dėti kepti į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 25 minutes, kad apkeptų, bet labai neapskrustų. Palikti atvėsti.
4.
Kruopščiai nuplauti citrinas. Įdarui nutarkuoti geltoną citrinų žievelių dalį. Išspausti citrinų sultis. Įmušti kiaušinius, lengvai išplakti, kad tolygiai susijungtų kiaušinių tryniai ir baltymai. Į citrinų masę berti cukrų ir miltus, išmaišyti. Bus skystoka masė. Supilti ant pravėsusio pagrindo.
5.
Dėti kepti į iki 170 C laipsnių įkaitintą keptuvę ir kepti apie 20 - 25 minutes.
6.
Palikti visiškai atvėsti, tik tuomet pjaustyti. Galima papuošti cukraus pudra.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Justinas
2023-09-09 20:12
Man pyragas nepavyko, pagrindas sutrupėjo, o įdaras nebuvo vientisas, tačiau skonis tikrai geras. Dabar bandau reabilituotis ir gaminu dar kartą ATSAKYTI
Urte
2021-11-04 15:10
O keptuvei ar orkaitei? ATSAKYTI
Greta
2021-11-04 18:36
Kepamas orkaitėje :) ATSAKYTI
Renata
2021-04-20 19:55
man labai patiko, tik įdarui dėjau tapijokos krakmolo, taip pat 2 šaukštus, o pagrindą dariau begliutenį (160 g migdolų riešutų, 100 g sviesto, 2 saukstai krakmolo) ATSAKYTI
Sandra
2021-01-19 23:07
Įdaras nesustingo visai, nors miltų net daugiau įdėjau. Skonis būtų geras, bet deja gavosi košė. ATSAKYTI
Augustė
2021-01-20 10:01
Svarbu, kad įdaras visiškai atvėstų, aš net šaldytuve palaikau. ATSAKYTI
Nusivyliau
2020-11-25 15:03
Gavosi labai neskanus pyragas, viską dariau pagal recepta, pyrago dugnas visas išbyrėjo, o įdaras kaip želė gavos, kramtant lieka nemalonus kartus poskonis. Tik išvaisčiau laiką ir produktus neskoningam pyragui
Nerekomenduju niekam pagal ji gaminti. ATSAKYTI
niekas
2021-10-02 21:25
Jus vyras? yolo oagal akcenta jauciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital