Burnoje tirpstantis karamelinis tortas su maskarpone

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Burnoje tirpstantis karamelinis tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Iš šios normos gaunasi 1,8 kg tortas. Jį kepiau 23 cm skersmens apvalioje torto formoje nuimamais kraštais. Iš šios normos gaunasi 1,8 kg tortas. Jį kepiau 23 cm skersmens apvalioje torto formoje nuimamais kraštais. Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų cukraus
230 gramų miltų
65 gramai aliejaus
20 gramų kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu ar virto namuose)
2 šaukštai kavos likerio (arba brendžio)
Sulaistymui:
šiek tiek juodosios arbatos
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus (nebeplakti, tik maišyti), kol masė taps gražiai vientisa.
2.
Masę supilti į 23 cm. skersmens apvalią kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą torto formą ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių (kol įkišus medinį pagaliuką į torto vidurį jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla). Biskvitą pirmiausia atvėsinti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant groteliu. Visiškai atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
3.
Maskarponę ir Rududu sudedame į vieną didelį dubenį, įpilame 2 šaukštus kavos likerio arba brendžio ir išplakame elektriniu plaktuvu arba išsukame šaukštu iki vientiso kremo. Tolygiausiai išsisuks, jeigu ir maskarponė, ir Rududu bus kambario temperatūros.
4.
Kiekvieną biskvitą sulaistyti juodąja arbata su citrinos sultimis, aptepti kremu. Puošti galima kaip norisi - aš puošiau su trupučiu cukraus išplakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Lynka
2019-07-17 16:29
Man biskvito vidurys ikrito bekepant kodel? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:25
Paprastai taip nutinka, jeigu kepant nukrenta orkaitės temperatūra. Galbūt per anksti pravėrėte dureles patikrinkti, kaip kepa? ATSAKYTI
Vaida
2019-03-12 00:05
Nesuprantu, o nereikėjo dėti į kremą grietinėlės? Nes baisiai skystas gavosi, sutepiau ir bėga jis į šonus. .. būsiu bereikalo dariusi :( ATSAKYTI
Lina
2019-03-12 08:57
O jūs karamelizuotą kondensuotą pieną naudojot? Jis yra gana standus ir gerai sustingsta, reikia tortą suteptą dar palaikyti šaldytuve. Tiesa, jei kremas iš karto buvo labai skystas ir tikrai naudojote karamelizuotą, o ne paprastą kondensuotą pieną, tuomet gali būti, kad perplakėte. Jei taip nutinka, galima kremą šiek tiek atvėsinti, kad sustandėtų ir tuomet tepti :) ATSAKYTI
Vaida
2019-03-12 10:56
Ačiū už atsakymą, ne, tikrai neperplakiau. Naudojau karamelizuotą iš Lidl, Labai kietas buvo. Tik sumaišiau viską ir dėjau. Nebuvo labai skystas, bet ne toks koks būna ant kitų tortų... Bent jau skonis tikiuosi nenuvils ir nesugadins šventės ATSAKYTI
Lina
2019-03-12 15:43
Na, jei nebuvo labai skystas, tai turėtų gerai pavykti :) Skanaus torto! ATSAKYTI
Vaida
2019-03-15 20:59
Ačiū, visi išgyrė. Ech .. Tas mano perfekcionizmas......
Buvo išties visai skanus tik kitą kartą dėsiu per pusę mažiau cukraus ATSAKYTI
Akvilė
2019-01-23 23:34
Tortas fantastiškas, aš jį kepu ypatingom progom! Svarbiausia kad lengvas, tačiau gaunasi tikrai daugiau nei 8 porcijos. Tortas saldus ir labai sotus. Norint gaivumo-įdedu tarp sluoksnių mažus lašelius rūgščios uogienės ATSAKYTI
Renata
2017-05-29 23:47
Ka padariau ne taip? Biskvito vidurys bekepant labai iskilo. ATSAKYTI
Vanda
2017-06-02 11:45
Dažniausios to priežastys būna tokios:
- permaišyta tešla - tešlą biskvitams reikėtų maišyti tik tiek, kad visi produktai būtų susijungę, bet ne per daug
- nepakankamai įkaitusi orkaitė
- per karšta orkaitė- ne visada kas parašyta ant orkaitės termometro, iš tiesų atitinka realybę. Būna pirkti indų parduotuvėse orkaitės termometrų, jie labai nebrangūs ir gali padėti sužinoti, ar tikrai temperatūra tokia, kaip parašyta
- biskvitus geriausia kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, nes jeigu dedi aukščiau arba žemiau, gausis, kad nevienodai kais viršus ir apačia bei dėl to irgi gali skirtingai kilti tešla skirtingose vietose
- netolygiai kaistanti orkaitė ATSAKYTI
viktorija
2015-10-10 19:26
labai skanu ir paprasta. aciu ATSAKYTI
Giedre
2015-07-06 15:23
sokoladas aplink torta daromas taip: sokolada islyditi, supilti ikonditerini maiseli, ant kepimo popieriaus nusibrezti norima forma, matmenis pasimatuoti pagal torta, ir ant kitos kepimo popieriaus puses su sokoladu isbrazyti viska ka nusipiesiete ir apsukus torta kepimo popieriumi ir forma deti susalimui i saldytuva ar labai neilgam i saldymo kamera. viskas paprasciau darant ;) ATSAKYTI
dovile
2014-11-30 15:48
Tortas labai skanus gaminamų pagal ši receptą. Bet kodėl neprašyti kaip daromas torto puošyba, tas šokoladas aplink tortą kaip ji daromas? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital