Ant grilio kepti vaisiai

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ant grilio kepti vaisiai
Ant grilio kepti vaisiai
Autorius apie receptą: Vaisiai iškepa labai gardūs, ne per daug minkšti, o išlaikę savo formą. Pačius vaisius ar uogas galima rinktis bet kokius mėgstamus ar turimus. Labai tinka tiekti kaip garnyrą ar Vaisiai iškepa labai gardūs, ne per daug minkšti, o išlaikę savo formą. Pačius vaisius ar uogas galima rinktis bet kokius mėgstamus ar turimus. Labai tinka tiekti kaip garnyrą ar kaip labai skanų desertą. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 sauja braškių
1 vienetas obuolių
1 vienetas kriaušių
Glajui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek pašlakstymui)
1 šlakelis klevų sirupo (arba obuolių sirupo ar kito, ar cukraus)
2 vienetai rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį pilti alyvuogių aliejų, klevų sirupą santykiu 1:1. Įdėti pasmulkintas rozmarinų šakeles, išmaišyti.
2.
Obuolį, kriaušę ir braškes perpjauti pusiau, sudėti į dubenį ir užpilti paruoštu glajumi. Labai gerai išmaišyti, kad viskas pasidengtų glajumi.
3.
Sudėti vaisius perpjauta dalimi į apačia ir kepti kepsninėje 200 C - 220 C laipsnių temperatūroje. Obuolius ir kriaušes kepti iki 10 minučių, uogas ir kitus lengvesnius vaisius kepti 5 - 7 minutes.
4.
Iškepusius vaisius sudėti į lėkštę, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir tiekti kaip atskirą garnyrą arba desertą.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Vaisius pjaustyti kuo stambiau, jų nelupti ir neišpjauti sėklalizdžių, taip jie nepavirs košės tekstūros ir išlaikys savo formą.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital