LaMaistas TV laida - "Tėvo diena"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-06-07
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Tėvo diena"

Šio sekmadienio, birželio  7 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius dalinosi patarimais ir patiekalų receptais, kuriuos nesudėtingai gali paruošti tėvai su savo mažaisiais pagalbininkais ir skaniai paminėti šią gražią tėvo dienos progą. Paruošti juos visiškai nesudėtinga ir net nereikės daug laiko, o taip malonu kartu skanauti ir leisti laiką drauge.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje. 

 

 

Laidoje virtuvės šefas Tomas ruošė ypatingai gardžius ir spalvingus vištienos ir daržovių iešmelius su krapais. Paruošimui nereikia nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų. Tomas primena, iešmelius sūdyti jau po iškepimo, nes kepant su druska mėsa iškeps sausa, o daržovės praras savo tekstūrą. Iešmelius labai gardu tiekti su Tomo nurodytu padažu, kurį nesudėtingai paruošite vos iš trijų ingredientų, o pagardins kiekvieną patiekalo kąsnelį. 

 

Vištienos ir daržovių iešmeliai su krapais

 

Tomas pateikė tortilijos picos su vištiena ir sūriu receptą. Šią picą nesudėtinga paruošti, nereikia ilgai kepti, o  skonis sužavi. Tomas siūlo prieš kepant picą, kepimo popierių patepti vandeniu, taip padas nepradės labai greitai skrusti. 

 

Tortilijos pica su vištiena ir sūriu

 

Ieškantiems saldžių idėjų, Tomas siūlo keptą arbūzą su braškėmis ir šokoladu. Šis išskirtinis, bet labai paprastai paruošiamas desertas maloniai nustebins kiekvieną. Arbūzą reikia tik aptepti glajumi iš dviejų ingredientų ir pakepti, o tuomet tik gardžiuotis.

 

Keptas arbūzas su braškėmis ir šokoladu

 

Laidoje Tomas parodė, kaip ant grilio kepti vaisius. Kepant vaisius labai svarbu juos tinkamai paruošti. Svarbu vaisius aptepti glazūra, kurią labai nesudėtingai paruošite vos iš kelių ingredientų. O pačius vaisius ir uogas labai svarbu pjaustyti kuo stambiau, jų nenulupti ir neišpjauti sėklalizdžių, taip jie nepraras savo formos ir per daug nesuminkšės. Vaisius tinka tiek kaip garnyrą ar labai gardų desertą.

 

Ant grilio kepti vaisiai

 

Antrasis laidos šefas Vylius gamino jautienos burgerį su sūriu ir kastiniu. Vylius išskiria kelias svarbias detales, norint paruošti tobulą mėsainį. Svarbu išsirinkti bandeles - jos turi būti minkštos, sviestinės, o turint laiko ir išsikepus bandeles patiems, mėsainiai pavyks tobuliausi. Vylius rekomenduoja rinktis jautienos mėsą ir lengvai tirpstantį sūrį, pavyzdžiui, čederio.

 

Jautienos burgeris su sūriu ir kastiniu

 

Laidoje Vylius gamino ir antrąjį patiekalą - dešrainius su sūrio padažu. Prieš ruošiant dešrainius, Vylius bandeles šiek tiek pašildo. Patį dešrainį pagardina puikiu naminiu sūrio padažu, kurį paruošti visiškai nesudėtinga.

 

Dešrainiai su sūrio padažu

 

Vylius laidoje gamino pikantišką varškės užtepėlę su marinuotais agurkėliais. Šią užtepėlę galima naudoti mėsainiams, dešrainiams ar kitiems mėgstamiems patiekalams. Prireiks vos kelių ingredientų, o ir paruošite akimirksniu. Vylius siūlo padažą gaminti sūresnį ar pagardinti didesniu kiekiu česnako, taip jis suteiks puikų skonį visiems patiekalams. O jei užtepsite ant karštų patiekalų, jis patirps ir visas patiekalas bus neapsakomo skonio.

 

Pikantiška varškės užtepėlė su marinuotais agurkėliais

 

Vylius smaližiams taip pat pasiūlė gardžią idėją - varškės tinginį su braškėmis. Paruošti nesudėtinga ir nereikalauja daug laiko, prireiks tik šiek tiek kantrybės iki kol tinginys sustings šaldytuve. O tuomet liks tik gardžiuotis. Jeigu norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar eksperimentuoti su kitais mėgstamais priedais.

 

Varškės tinginys su braškėmis

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital