Agurkų ir perlinių kruopų sriuba žiemai

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Agurkų ir perlinių kruopų sriuba žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Žiemą ši gardi ir kvapni sriubytė būna tikra palaima! Labai patogu ir greita - stiklainio turinį supili į puodą, pašildai ir gali valgyti. O juk kartais, kai dienos sutrumpėja, Žiemą ši gardi ir kvapni sriubytė būna tikra palaima! Labai patogu ir greita - stiklainio turinį supili į puodą, pašildai ir gali valgyti. O juk kartais, kai dienos sutrumpėja, taip pritrūksta laiko pasigaminti kažką sotaus ir skanaus. Kažkada seniai šį receptą radau internete ir jau ne vienus metus gaminu pagal jį. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas agurkų
500 gramų morkų
500 gramų svogūnų
500 gramų pomidorų
400 gramų perlinių kruopų
150 mililitrų aliejaus
70 mililitrų acto
60 gramų cukraus
1.5 šaukšto druskos
1 sauja petražolių (šviežių)
šiek tiek pipirų
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas išverdame.
2.
Svogūnus supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame "burokine" tarka. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame ir supjaustom kubeliais. Agurkus taip pat supjaustom kubeliais.
3.
Dideliame puode įkaitintame aliejuje pakepame svogūnus ir morkas. Po kelių minučių sudėeame pomidorus, agurkus, perlines kruopas, druską, cukrų, pipirus, lauro lapelius. Įdėti porą šaukštų pomidorų padažo. Troškiname apie 20 minučių, iki agurkai suminkštėja.
4.
Tada į troškinį supilame actą, sudedame smulkintas petražoles, viską dar kartą išmaišome bei pakaitiname keletą minučių.
5.
Paruoštą sriubą sudėdame į įkaitintus, švarius stiklainius, palikdami 1 cm tarpą iki viršaus ir užsukame švariais, sandariais dangteliais.
6.
Stiklainius apverčiame, apklojame stora šilta kaldra ar net keliomis kaldromis ir paliekame bent keletui valandų (o geriausiai pernakt) kol visiškai atvės. Tada nešame į sandėliuką ar rūsį (geriausia šią mišrainę laikyti vėsiai) ir laukiame žiemos :-)
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
audrone
2019-08-13 05:54
Zali agurkai ar rauginti? ATSAKYTI
Ingrida
2019-08-13 10:09
Agurkai žali :) ATSAKYTI
Asta
2019-08-12 08:50
Apie 4 litrus ATSAKYTI
Diana
2019-08-11 19:39
O koki alieju geriausiai naudot tokiems? Kad nebutu spec kvapo kokio ir pan... ATSAKYTI
Rasa
2019-08-08 07:16
Gal pasakysit kiek stiklainiukų gaunasi iš šios normos? ATSAKYTI
Indrė
2019-08-02 13:32
Labai skani sriuba. Aš dar ryžių šiek tiek įdėjau ATSAKYTI
Žaneta
2018-08-08 19:13
Vietoje šviežių agurkų dedu raugintus. Dedu tiek kad užtektų rūgšties ir būtų skanu. Tada nereikia pilti acto, žiemai puikiai laikosi ir labaaaii skani sriubikė išverda :) ATSAKYTI
Lijana
2019-08-09 12:44
Žaneta, kažin ar tiktų tie greito rauginimo agurkai, dabartiniai vasariniai ATSAKYTI
2018-08-07 17:47
labai paprasta ir laaabai skani mišrainė žiemai.ypač sriubai tinka.dvigubą porciją darysiu. ATSAKYTI
Grazina
2018-08-04 10:06
Perliniu kruopu rejkia 1.5kg virtu ar ne? ATSAKYTI
Agnė
2018-08-04 21:23
Perlinių kruopų reikia ne 1.5 kg, o 400 gramų :) Svoris nevirtų. ATSAKYTI
2018-07-23 20:20
aš iš vakaro pamerkiu kruopas. lb skani mišrainė ir į sriubą ir troškiniui ir šiaip šaltą galima valgyt.kelis metus jau darau ir visada susivalgo ATSAKYTI
Sandra
2017-09-14 22:23
O kokie agurkai: sviezus,rauginti ar konservuoti ATSAKYTI
Rasa
2017-09-15 08:44
Švieži :) ATSAKYTI
Lijana
2019-08-09 12:45
bet iš šviežių jau nieko nebelieka , kai suverda? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital