Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500-600 g miltų
200 g sviesto
200 ml kefyro
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
80 g sviesto
100 g aguonų
100 g cukraus
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti į 3 – 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti griežinėliais. Sudėti bandutes į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiai pagels. Skanaus!