Tradicinė lazanija
AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Tradicinė lazanija
INGREDIENTAI:
ryšulėlio salierų
1 morkos
1 svogūno
125 g Parmezano sūrio
150 ml raudonojo vyno
2 skardinių pomidorų be odelių savo sultyse
2 arbatinių šaukštelių petražolių
2 skiltelių česnako
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 šaukštų pomidorų tyrės
500 g makaronų lakštų
60 g šoninės
600 g jautienos faršo (gali būti ir kitoks)
625 g mocarelos sūrio
750 g rikotos sūrio
žiupsnelio rupios druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smulkiai supjaustykite petražoles, o morką - griežinėliais. Susmulkinkite salierą, šoninę, česnakus ir svogūną. Pomidorus be odelių nusausinkite, sultis atidėkite. Makaronų lakštus pavirkite puode su vandeniu apie 10 min. 100 ml vandens, kuriame virė makaronai, neišpilkite - į šį vandenį įmaišykite rikotos sūrį. Tada makaronų lakštus aptepkite alyvuogių aliejumi. Mocarelą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepkite šoninės gabaliukus. Sudėkite smulkintas petražoles, morką, salierą, česnaką ir svogūną ir pakepkite ant silpnos ugnies 12 min. Sudėkite faršą ir pagardinkite druska. Dar 10 min. pakepkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Įmaišykite pomidorų tyrę ir šliūkštelkite raudonojo vyno. Patroškinkite dar 5 min. Tuomet įmaišykite pomidorus be odelių ir jų sultis. Dabar uždengę dangčiu patroškinkite apie valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. PYREX kepimo indo dugną padengę padažu, užklokite makaronų lakštais. Tada užtepkite rikotos sūriu ir apibarstykite Parmezanu. Dar užtepkite padažu ir užklokite mocarelos griežinėliais. Sluoksniuokite, kol pripildysite indą. Paskutinis sluoksnis turėtų būti padažo, užkloto mocarelos griežinėliais ir apibarstyto Parmezano sūriu. Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 25 min. ir dar 5 min. paskrudinkite, kol lazanijos viršus pagels. Skanaus!
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Migle
2011-02-27 11:58
Superinis receptas, labai skaniai gavosi
Saulius
2010-11-20 12:07
Aš tai nededu dviejų rūgščių į vieną gaminį(pieno ir pomidorų)
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis