Tradicinė lazanija

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Tradicinė lazanija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
ryšulėlio salierų
1 morkos
1 svogūno
125 g Parmezano sūrio
150 ml raudonojo vyno
2 skardinių pomidorų be odelių savo sultyse
2 arbatinių šaukštelių petražolių
2 skiltelių česnako
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 šaukštų pomidorų tyrės
500 g makaronų lakštų
60 g šoninės
600 g jautienos faršo (gali būti ir kitoks)
625 g mocarelos sūrio
750 g rikotos sūrio
žiupsnelio rupios druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smulkiai supjaustykite petražoles, o morką - griežinėliais. Susmulkinkite salierą, šoninę, česnakus ir svogūną. Pomidorus be odelių nusausinkite, sultis atidėkite. Makaronų lakštus pavirkite puode su vandeniu apie 10 min. 100 ml vandens, kuriame virė makaronai, neišpilkite - į šį vandenį įmaišykite rikotos sūrį. Tada makaronų lakštus aptepkite alyvuogių aliejumi. Mocarelą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepkite šoninės gabaliukus. Sudėkite smulkintas petražoles, morką, salierą, česnaką ir svogūną ir pakepkite ant silpnos ugnies 12 min. Sudėkite faršą ir pagardinkite druska. Dar 10 min. pakepkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Įmaišykite pomidorų tyrę ir šliūkštelkite raudonojo vyno. Patroškinkite dar 5 min. Tuomet įmaišykite pomidorus be odelių ir jų sultis. Dabar uždengę dangčiu patroškinkite apie valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. PYREX kepimo indo dugną padengę padažu, užklokite makaronų lakštais. Tada užtepkite rikotos sūriu ir apibarstykite Parmezanu. Dar užtepkite padažu ir užklokite mocarelos griežinėliais. Sluoksniuokite, kol pripildysite indą. Paskutinis sluoksnis turėtų būti padažo, užkloto mocarelos griežinėliais ir apibarstyto Parmezano sūriu. Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 25 min. ir dar 5 min. paskrudinkite, kol lazanijos viršus pagels. Skanaus!
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Migle
2011-02-27 11:58
Superinis receptas, labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Saulius
2010-11-20 12:07
Aš tai nededu dviejų rūgščių į vieną gaminį(pieno ir pomidorų) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital