Purus varškės apkepas - minkštas ir labai skanus!

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 159)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 159)
Purus varškės apkepas
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas varškės
5 vienetai kiaušinių
200 gramų manų kruopų
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
4 šaukštai džiūvėsėlių
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Masę palikite pastovėti vienai valandai.
2.
Baltymus išplakite iki standumo (kad pavertus dubenį jie nekristų, o pakėlus plaktuvą liktų standžios viršūnės). Baltymus atsargiai įmaišykite į varškės masę.
3.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite paruoštą masę.
4.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 190°C orkaitę ir kepkite apie 40 minučių (arba kol gražiai paruduos).
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
Jurgita 40metų
2023-04-30 17:03
Man varškės apkepai niekada nesigaudavo tiesiog jie sukrisdavo kiek buvo iškile o šis receptas idialus visko dėjau gramas į grama puikiai pavyko. Visada kepsiu tik pagal jus, Ačiū ❤ ATSAKYTI
K
2023-11-11 20:16
Gal neatskiriate baltymu nuo tryniu. Gaunasi purus kaip grietinele man vyrui :) :) ATSAKYTI
Jurgita
2023-04-01 14:19
Kepiau jau daug kartu. Puresnio ir skanesnio varskes pyrago neesu gaminusi. ATSAKYTI
Birutė
2022-11-22 22:42
Kepiau ir aš. Labai skanus. Viskas gerai pavyko. ATSAKYTI
Vida
2022-02-07 16:47
Kad nesukristu, butų purus kaip kad iškepė. ATSAKYTI
Vida
2022-02-07 16:46
Iškepė purus ,viskas gerai, ką reikia daryti kad iškepęs nenukristų ATSAKYTI
Š
2022-01-23 16:14
Ar galima manus pakeisti į miltus? ATSAKYTI
As
2021-06-27 08:28
Pats geriausias varskes apkepo receptas! Net labiau ji pamegom ir dazniau pradejom kepti! ATSAKYTI
Agnė
2020-12-28 16:24
Pirma karta kepau viskas pavyko, o koks skanumelis kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Regis
2020-07-03 13:42
Kažkodėl per 40 min. neapskrudo nors naudojau tokias pat proporcijas. Gal reikėtu 200'C ar net 210'C temperatūra dėti. ATSAKYTI
Aurelija
2020-07-03 14:29
Skliausteliuose parašyta, kad "arba kol gražiai paruduos". Kiekviena orkaitė yra šiek tiek skirtinga, tad tikslus kepimo laikas gali skirtis. :) ATSAKYTI
Gabrielė
2020-05-08 14:04
NEREALUS❤️ kepu gal dešimtą kartą!! ATSAKYTI
Renata
2022-03-07 15:09
Sveiki, kokio dydzio kepimo forma naudojote ? ATSAKYTI
Andrius
2020-02-09 17:52
Sveiki isikepiau gavos purus bet cukrauas taintruksta labai cia ne 100g cukraus reikia o maziausiai 500 g tada but skanus buves ATSAKYTI
Asta
2020-02-10 09:23
Tai turbūt laaaabai saldžiai mėgstat, jei cukraus net 5 kartus daugiau norisi :) Mums ir 100 g puikiai pakanka, o kam šeimoje norisi saldžiau - valgo su uogiene :) ATSAKYTI
Agnė
2020-12-22 14:49
Aš tai iš vis nededu cukraus, tik vanilinio šaukštelį, tai mums netgi nereikia ir tų 100 g :D ATSAKYTI
Jolanta
2020-01-19 10:11
Nelabai patiko. Man daugoka manų. Daugiau ne kepsiu. ATSAKYTI
Justas
2021-11-11 11:56
Tai manu dek maziau kame beda ATSAKYTI
Rasa
2019-10-18 13:09
Man labai patiko ATSAKYTI
Renata
2019-08-05 21:08
Koki diametra kepimo formos naudojote ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital