Krapų pesto - užtruksite tik kelias minutes!
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Krapų pesto - užtruksite tik kelias minutes!
Krapų pesto - užtruksite tik kelias minutes!
Krapų pesto - užtruksite tik kelias minutes!
Krapų pesto - užtruksite tik kelias minutes!
Autorius apie receptą: Šis pesto man buvo metų atradimas. Pagaminti paprasta kaip du kart du, o skonis! Su šviežiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai Šis pesto man buvo metų atradimas. Pagaminti paprasta kaip du kart du, o skonis! Su šviežiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Bent man jis nei kiek nenusileidžia itališkai bazilikų pesto variacijai. Tad kol soduose krapai dar vešlūs, pabandykite ir jūs. Beje, užšaldytas jis puikiai laikosi visą žiemą. O jeigu dėl kokių nors priežasčių nevalgote pieno produktų, be sūrio jis irgi labai skanus - išbandyta, patikrinta ir su malonumu suvalgyta! (...daugiau) Dovilė, www.BeDietu.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų krapų
50 gramų anakardžių riešutų
30 gramų kietojo sūrio (galima ir nedėti)
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Anakardžius, česnaką, krapus ir sutarkuotą sūrį dedame į virtuvės kombainą ir sutriname iki daugmaž vientios konsistencijos (tobulas vientisumas nebūtinas). Jeigu kombaino neturite, sutrinti puikiai pavyksta ir rankiniu elektriniu trintuvu.
2.
Pabaigoje supilame alyvuogių aliejų ir išmaišome. Pesto tirštumą galima reguliuoti alyvuogių aliejaus kiekiu - jeigu norisi tirščiau, aliejaus pilkite mažiau, o jeigu norisi skystesnio, pilkite jo daugiau. Paragaujame, ir pagal skonį galime įdėti dar druskos ir šiek tiek pipirų.
3.
Sudedame į stiklainiuką ir arba valgome iškart, arba ant viršaus užpilame ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (saugo nuo išdžiūvimo) ir padedame į šaldytuvą. Šaldytuve jis puikiai laikosi apie porą savaičių (tik kaskart po vartojimo vėl ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus užpilkite). Jeigu šaldysite žiemai, viską darykite taip pat (t.y. dėkite į stiklainiuką, užpikite šiek aliejaus), tik palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas jis šiek tiek išsiplės.
4.
Beje, galima šį pesto gaminti ir su kitokiais riešutais ar sėklomis (pvz. saulėgrąžomis), bet man labai patinka būtent su anakardžiais - jų lengvas salstelėjimas idealiai tinka į porą su krapais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Jolanta
2017-08-14 01:25
Per kiek reiketu suvartot uzsaldyta ir atlaidinta? ATSAKYTI
Dovilė
2017-08-14 08:41
Jeigu užšaldau ką tik pagamintą ir kaskart pavartojus užpilu aliejaus sluoksniuką (jog neapdžiūtų), man šaldytuve jis paprastai puikiai laikosi apie porą savaičių :-) ATSAKYTI
Vilija
2017-07-10 16:24
Dariau pagal receptą, tik vietoje anakardžio riešutų dėjau saulėgrąžas - irgi labai skaniai gavosi, o ir pigiau :) ATSAKYTI
Lina
2017-07-09 14:10
Labai patiko, tikrai skanus padažas! ATSAKYTI
Redita
2017-07-08 12:30
Nu tikrai labai geras, pagaminau, paragavom ir visai seimai patiko. Dabar jau pasidariau desimt stiklainiuku ir uzsaldziau ziemai :) ATSAKYTI
Toma
2017-06-27 08:15
Nesitikejau, kad tai skanu bus, aciu Dovilei uz ideja! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis