Karališkas obuolių pyragas su grietine ir trupininiu viršumi

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Karališkas obuolių pyragas su grietine
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
1.5 stiklinės miltų
85 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
1 šaukštas grietinės
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų obuolių (nuluptų, be sėklų)
150 gramų cukraus (jei rūgštūs obuoliai, galima dėti daugiau)
1 šaukštas sviesto
Užpilui:
1.5 stiklinės miltų
180 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis romo esencijos (galima dėti vanilės)
Pabarstymui:
1 stiklinė miltų (su kaupu)
120 gramų sviesto (šalto)
0.5 stiklinės cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui cukrų išmaišyti su sviestu iki vientisos masės, sudėti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, elastinga, nelipti prie rankų.
2.
Obuolius smulkiai supjaustyti, suberti cukrų, sviestą ir pamaišyti. Uždėti ant silpnos ugnies ir pavirti apie 10 minučių.
3.
Užpilui kiaušinius išmaišyti su cukrumi iki vientisos masės, sudėti grietinę, romo esenciją, išmaišyti, suberti miltus. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.
4.
Pabarstymui šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka, suberti cukrų, miltus, kepimo milteliu ir sumaišyti tarp pirštu.
5.
Kepimo indą su nuimamais kraštais ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Pyrago pagrindo masę ranka iškloti ant kepimo indo dugno, padaryti neaukštą bortelį, tada supilti obuolių masę, ant viršaus užpilti užpilą ir pabarstyti trupinius.
6.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, vėliau uždengti folija ir dar kepti apie 20 - 30 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Barbora
2023-11-01 19:58
Nu kai kur valgoma, kai kur ne. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital