Gaivūs scones pyragaičiai su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Gaivūs scones pyragaičiai su braškėmis
Gaivūs scones pyragaičiai su braškėmis
Gaivūs scones pyragaičiai su braškėmis
Gaivūs scones pyragaičiai su braškėmis
Autorius apie receptą: Tiesą pasakius, lietuviško scones pavadinimo aš net nežinau, bet kai nė karto nebuvau ragavusi, labai norėjau išbandyti. Ir pasakysiu, jog maniau, kad jie bus kieti kaip kokie Tiesą pasakius, lietuviško scones pavadinimo aš net nežinau, bet kai nė karto nebuvau ragavusi, labai norėjau išbandyti. Ir pasakysiu, jog maniau, kad jie bus kieti kaip kokie mokykliniai rioksai, bet gal dėl pasirinkto recepto, o gal ir natūraliai taip būna, jie buvo itin minkšti ir dėl jogurto man labai priminė varškėčius. Nežinau, iš kur ši asociacija su varškėčiais man atėjo į galvą, bet nuolat valgydama, įsivaizdavau, kad valgau būtent juos, tik kiek patobulintus. Neturiu su kuo palyginti, bet man jie patiko, pusryčiams ir priešpiečiams jie buvo kaip tik - ne per saldūs, o su braškėmis dar ir labai gaivūs, o kaip jau minėjau, kažkuo ir varškėčius primenantys! (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų braškių (šviežių ar šaldytų)
384 gramai miltų
200 gramų jogurto, natūralaus (tiršto)
125 gramai sviesto (pjaustyto kubeliais)
67 gramai cukraus
1 vienetas apelsinų (didelių)
1 šaukštas kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Visų pirma braškes nuplauti, supjaustyti ketvirčiais ar į aštuonias dalis (priklausomai nuo jų dydžio), paskleisti ant kepimo popieriaus ir 30-čiai minučių palikti šaldiklyje - atlikti taip vadinamą "žaibišką" užšaldymą, kad kepant kuo ilgiau išlaikytų reikiamą formą ir nesutežtų. Naudojant šaldytas (netrintas) braškes, jas reikėtų atitirpint, bet ne iki galo, kad būtų vis dar kiek tvirtos. Tik reikėtų kokiame kiaurasamtyje jas laikyti, kad nutekėtų skysčio perteklius.
2.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir viską išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų visi ingredientai. Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir apelsino žievelę. Pasiėmus du peilius įstrižai "pjaustyti" ingredientus (tarsi žirklėmis), kad viskas taptų panašu į drėgnus trupinius. Galima per daug nespaudžiant tai atlikti ir rankomis, bet svarbu, kad sviestas neištirptų, o susimaišytų su miltais ir gautume smėlinę tešlą.
3.
Sudėti jogurtą, apelsinų sultis ir šaldytas braškes. Maišyti tol, kol visi ingredientai susimaišys ir gausime vienalytę tešlą, nors ji bus labai kieta. Beje, man buvo gana sunku tokią kietą tešlą minkyti, kai sudėjau braškes, nes jos, nors ir šaltos, bet buvo sultingos, tad buvo gan "slidu". Svarbu, per daug nesistengti, kad nepradėtų lydytis tiek sviestas, tiek braškės.
4.
Tešlą išversti ant švaraus paviršiaus, suformuoti apskritimą ir jį supjaustyti (kaip picos pagrindą) į aštuonis ar daugiau trikampių (aš kai kuriuos trikampius dar horizontaliai perpjoviau, nes buvo labai dideli). Viską sudėti ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir kepti įkaitintoje 204 C orkaitėje apie 18-20 minučių arba kol įgaus aukso spalvą ir nebus lipnūs viduryje.
5.
Atvėsinti ant grotelių. Laikant sandariame indelyje, juos galima valgyti iki 3-jų dienų, maniškiai dingo daug greičiau :)
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital