Vanilinis padažas su cinamonu - rodome kaip!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-11-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Vanilinis padažas su cinamonu - rodome kaip!

Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - kepame pyragą!" mūsų šefas Vylius Blauzdavičius dalinosi patarimu, kaip namuose nesudėtingai paruošti kvapnų vanilinį padažą su cinamonu. Jis puikiai tinka prie įvairių desertų, keptų obuolių ir, žinoma, prie pyrago!

Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:

 

 

Vanilinis padažui su cinamonu Jums reikės:

  • 200 ml pieno
  • 50 g cukraus (arba pagal skonį, naudojau Dansukker)
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 šaukštas miltų (nubraukto)
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 0.5 šaukštelio cinamono

 

Gaminimas:

1. Pieną pašildyti iki ~35 laipsnių (užlašinus ant delno turėtų jaustis šiluma, nedeginti).

2. Cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, trynius ir miltus šluotele kruopščiai išmaišyti. Galima tą daryti iš karto prikaistuvyje, kuriame ruošite padažą.

3. Cukraus mišinį statyti ant viryklės ir kaitinti ant minimalios kaitros, vis pamaišant, kelias sekundes.

4. Pilti maždaug ¼ šilto pieno, nuolat maišant šluotele. Maišyti, kol masė bus vientisa.

5. Po truputį didinti kaitrą, vėl, nuolat maišant šluotele, pilti dalį pieno. Maišyti, kol masė bus vientisa.

REKLAMA

6. Taip dalimis supilti visą pieną, po kiekvieno permaišymo šiek tiek padidinant kaitrą, kol visas pienas bus supiltas ir pasieksite vidutinę kaitrą.

7. Toliau, nuolat maišant, kaitinti, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.

 

Patarimai:

  • Pieną būtinai pilkite šiltą, nes nuo šalto pieno padažą gali sutraukti. Taip pat padažas nepavyks, jei perkaitinsite pieną.
  • Labai svarbu padažą nuolat maišyti, kuo kaitra didesnė - tuo intensyviau maišyti, kad padažas neprisviltų.
  • Kad padažo tekstūra būtų kuo vientisesnė, švelnesnė, maišant reikėtų naudoti plakimo šluotelę.

 

„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3! 

Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.

Straipsnio draugas: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital