LaMaistas TV - Ką dar iš vištienos?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-10-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV - Ką dar iš vištienos?
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šio sekmadienio, spalio 13 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, gydytoja dietologė Ieva Laukytė - Gaulė, dalinosi receptais ir patarimais, ką paruošti iš vištienos.
 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 10.20 d. laidos tema "Vakarienė per pusvalandį", tad nepraleiskite skanutėlių idėjų!

 

 

Šioje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius gamino viščiuką Tabaka. Kuo jį gardino, kaip kepė ir su kuo patiekė, galite pasižiūrėti čia. Traški plutelė, minkštutėlė ir sultinga mėsa - tobulas skonių ir tekstūros derinys. Vylius jį rekomenduoja tiekti su bulvių ir moliūgų koše, kurios receptą taip pat rasite čia.

 

Viščiukas tabaka

Viščiukas Tabaka, patiektas su bulvių - moliūgų koše


Liko nesuvalgytos vištienos? Ne bėda! Laidoje Vylius taip pat dalinosi šiuo patarimu, kaip iš vištienos likučių bei daržovių paruošti maistingą dubenėlį kitos dienos pietums ar vakarienei. Būtinai pasižiūrėkite!


Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę kulinarinę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje gamino greitesnius balandėlius - su vištiena ir mangoldo lapais. Mangoldas - lietuvių itin mėgti lapiniai burokėliai, bet nenusigąskite, juos šiame recepte puikiai galima pakeisti ir savojos ar lapiniais kopūstais.

Jei turite daugiau laiko, garnyrui galite paruošti ir puikų Tomo kruopainį. Šis tradicinis kruopainis, gaminamas iš perlinių kruopų, grikių bei sorų yra gardus tiek vienas, tiek labai tinka kaip garnyras prie sotesnių patiekalų, ypač paukštienos. Bet balandėliai bus labai skanūs ir be jo.

 

REKLAMA

Greiti vištienos balandėliai

Greitesni balandėliai su vištiena


Tomas taip pat pasakojo, , kaip namuose paruošti ypatingą žalumynų aliejų. Galbūt mažai kam girdėtas, tačiau išraiškino skonio ir aromato aliejus gali būti gaminamas iš svogūnų laiškų, krapų, petražolių, kitų mėgstamų žalumynų ir savo spalva ir skoniu praskaidrinti rudeniškas nuotaikas! Jis puikiai tinka prie mėsos, žuvies, daržovių patiekalų. Kaip jį paruošti, rasite čia.

Laidoje šįkart svečiavosi gydytoja dietologė Ieva Laukytė - Gaulė. Ji ne tik gamina, bet itin domisi sveika, subalansuota mityba, apie tai skaito paskaitas ir šviečia kitus. Ieva „La Maistas“ laidoje gamino labai greita, paprasta, Azijos virtuve kvepiančią tirštą moliūgų sriuba su vištiena ir kokosų pienu. Ieva sriubą virė tirštą, jei norite skystesnės, galite pilti daugiau vandens.
 

Vištienos ir moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba su vištiena ir kokosų pienu


Su laidos žiūrovais Ieva dalinosi, kaip iš likusios vištienos paruošti sveiką pusryčių sumuštinį su avokadu. Ieva papasakos, kaip paruošti tokį sumuštinį, kurį būtų patogu nusinešti į darbą, bei kaip jį galima patiekti namuose. Detaliau jos patarimą žiūrėkite čia.

 


Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital