Viščiukas tabaka su bulvių ir moliūgų koše

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Viščiukas tabaka su bulvių ir moliūgų koše
Viščiukas tabaka su bulvių ir moliūgų koše
Viščiukas tabaka su bulvių ir moliūgų koše
Viščiukas tabaka su bulvių ir moliūgų koše
Autorius apie receptą: Traški plutelė, minkštutėlė ir sultinga mėsa - tobulas skonių ir tekstūros derinys. Traški plutelė, minkštutėlė ir sultinga mėsa - tobulas skonių ir tekstūros derinys. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas viščiuko (nedidelio)
1 vienetas citrinų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
20 gramų sviesto
Garnyrui:
300 gramų bulvių
200 gramų moliūgų
100 mililitrų pieno
40 gramų sviesto
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perskrosti viščiuko krūtinės lastą ir padaryti viščiuko išklotinę (daugiau patarimų rasite šiame straipsnyje).
2.
Viščiuką ištrinti druska, pipirais ir iš citrinos išspaustomis sultimis (jeigu norite, galite dar įdėti mėgiamų paukštienos prieskonių, bet tas nėra būtina). Jeigu turite laiko, Įtrintą viščiuką palikite šaldytuve pasimarinuoti bent porą valandų (o dar geriau - per naktį), bet jeigu skubate, galite kepti ir iškart.
3.
Storadugnėje keptuvėje ištirpinti sviestą ir dėti viščiuką odele į apačią. Jeigu norite, kad viščiukas iškeptų dar sultingesnis, jo viršų galite apšlakstyti šiek tiek aliejaus arba sviesto.
4.
Mes viščiuką kepėme uždengtame grilyje, tad papildomai jo neslegėme, bet jeigu kepsite keptuvėje, ant viščiuko viršaus uždėkite sunkų dangtį arba lėkštę su svoriu ant jos (pvz. vandens pripiltu stiklainiu).
5.
Kepti ant nedidelės ugnies apie 15-20min, tada viščiuką apversti ir kepti dar apie 15 min (tikslus kepimo laikas priklausys nuo viščiuko dydžio).
6.
Prie šio viščiuko labai tinka patiekti bulvių košę su moliūgais. Ją paruošti galite taip - bulves ir moliūgą nusilupti, supjaustyti ir dėti į puodą. Užpilti vandeniu, kad apsemtų, ir išvirti. Išvirus vandenį nupilti.
7.
Pakaitinti pieną kartu su sviestu ir supilti į bulves ir moliūgus. Viską gerai sutrinti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital