Kruopainis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kruopainis
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Kruopainis
Kruopainis
Autorius apie receptą: Šis kruopainis, gaminamas iš perlinių kruopų, grikių bei sorų yra gardus tiek vienas, tiek labai tinka kaip garnyras prie sotesnių patiekalų, ypač paukštienos. Šis kruopainis, gaminamas iš perlinių kruopų, grikių bei sorų yra gardus tiek vienas, tiek labai tinka kaip garnyras prie sotesnių patiekalų, ypač paukštienos. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1.5 litro vandens (arba sultinio)
50 gramų perlinių kruopų
50 gramų sorų kruopų
50 gramų grikių
100 gramų morkų padažo (žr. patarimus)
50 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perlinės kruopos dedamos į puodą, užpilamos vandeniu ir verdamos apie 1 valandą (kol suminkštėja).
2.
Į puodą sudedami grikiai ir dar verdama 20 minučių.
3.
Sudedamos sorų kruopos ir paverdama 10 min ant lėtos ugnies
4.
Išvirus kruopoms dedamas morkų kremas ir sviestas, pagal skonį pagardinama druska bei pipirais ir gerai išmaišoma.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šis kruopainis skanus tiek valgomas vienas, tiek tinkamas patiekti kaip garnyras prie mėsos patiekalų, pvz. gamindamas laidoje aš jį patiekia su vištienos balandėliais, kurių receptą rasite čia.
Morkų padažą pasigaminsite taip: 200g morkų supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu (tiek kad visą virimo laiką morkos būtų apsemtos). Virkite apie 15-20 min, kol suminkštės. Išvirtas morkas nukoškite, dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tyrės (trinandami pamažu supilkite 20g alyvuogių aliejaus ir pagal skonį pagardinkite druska, dar labai tinka - žiupsnelis ar daugiau cinamono). Leiskite padažui atvėsti. Šį padažą galima padažą laikyti šaldytuve visą savaitę - įdėjus vis kitų prieskonių galima improvizuoti įvairiomis skonių variacijomis. Jis puikiai tiks ir kaip pagardas, ir kaip pagardas prie patiekalų.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital