Tiršta moliūgų sriuba su vištiena ir kokoso pienu

AUTORIUS:
Ieva Laukytė - Gaulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tiršta moliūgų sriuba su vištiena ir kokoso pienu
Tiršta moliūgų sriuba su vištiena ir kokoso pienu
Tiršta moliūgų sriuba su vištiena ir kokoso pienu
Tiršta moliūgų sriuba su vištiena ir kokoso pienu
Autorius apie receptą: Tiršta, soti, maistinga, rudeniu kvepianti moliūgų sriuba su vištiena. Jei norite skystesnės, pilkite daugiau vandens. Tiršta, soti, maistinga, rudeniu kvepianti moliūgų sriuba su vištiena. Jei norite skystesnės, pilkite daugiau vandens. Ieva Laukytė - Gaulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 mililitrų vandens
600 gramų moliūgų (naudojau sviestinį)
400 gramų vištienos filė (tinka tiek krūtinėlė, tiek šlaunelių mėsa)
200 mililitrų kokosų pieno
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
2 šaukštai aliejaus (naudojau alyvuogių)
1 šaukštas raudonosios kario pastos
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplauti. Dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų. Dėti į kelias dalis supjaustytą svogūną, skiltelę česnako.
2.
Puodą kaitinti, kol užvirs. Sumažinti kaitrą ir virti apie 15-20 minučių, kol išvirs vištiena.
3.
Vištieną išimti. Sultinį perkošti ir atidėti į šalį.
4.
Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką. Nedideliais gabalėliais supjaustyti morką ir moliūgo minkštimą.
5.
Švariame puode įkaitinti aliejaus. Sudėti svogūną ir apkepinti, kol suminkštės. Sudėti česnaką ir pakepinti keliolika sekundžių, kol paskleis aromatą. Dėti moliūgą ir morkas. Kepinti, nuolat pamaišant, kol suminkštės ir šiek tiek karamelizuosis.
6.
Užpilti sultiniu, sudėti kario pasta, pagardinti druska. Virti apie 15 minučių, kol daržovės galutiniai suminkštės.
7.
Sriubą sutrinti elektriniu trintuvu.
8.
Šakute išskirstyti (“suplėšyti”) ar nedideliais gabalėliais suplėšyti vištieną.
9.
Į sutrintą sriubą supilti kokosų pieną, sudėti vištieną ir dar kartą užvirinti.
10.
Patiekiant papuošti dar šlakeliu kokosų pieno, vištiena, žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šią sriubą dar labai tinka pagardinti trupučiu žuvies padažo ir šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių
Jeigu norite, kad sriuba būtų tirštesnė, virdami daržoves nesupilkite viso sultinio, o tik tiek, kad apsemtų daržoves. Sriubą sutrynę galėsite ją atskiesti sultiniu iki norimo tirštumo.
AUTORIUS: Ieva Laukytė - Gaulė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital