Greitesni vištienos balandėliai

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitesni vištienos balandėliai
Greitesni vištienos balandėliai
Greitesni vištienos balandėliai
Greitesni vištienos balandėliai
Greitesni vištienos balandėliai
Autorius apie receptą: Greitesni, nes ruošiami su mangoldų (dar žinomi kaip lapiniai burokėliai) lapais. Taip pat jiems tinka savojos kopūstų ar lapinių kopūstų lapai. O jeigu po ranka turite jau Greitesni, nes ruošiami su mangoldų (dar žinomi kaip lapiniai burokėliai) lapais. Taip pat jiems tinka savojos kopūstų ar lapinių kopūstų lapai. O jeigu po ranka turite jau iškeptos ar išvirtos vištienos, balandėlius paruošite dar sparčiau. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų vištų šlaunelių
100 gramų mangoldų (arba savojos kopūsto ar lapinio kopūsto lapų)
100 gramų morkų
100 gramų svogūnų
50 gramų džiovintų slyvų
20 gramų lazdyno riešutų (arba graikinių)
10 gramų čiobrelių (arba rozmarinų)
2 gramai kardamono
2 gramai maltos kalendros
2 gramai cinamono
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (daržovių kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Puode (naudojau greitpuodį) įkaitinama šiek tiek aliejaus ir lengvai pakepinami postambiai pjaustyti svogūnai, morkos bei prieskoniai (kardamonas, kalendra, cinamonas ir čiobreliai arba rozmarinas).
2.
Į greitpuodį dedamos šlaunelės, užpilama šaltu vandeniu (kad apsemtų), pagardinama druska, uždaroma gerai dangčiu ir viskas verdama apie 15-20 min. Jeigu virsite ne greitpuodyje, o paprastame puode, virkite ilgiau - apie 40-50 min (iki mėsa atsiskirs nuo kaulo).
3.
Baigus virti, greitpuodis atvėsinamas šalto vandens vonelėje (kad greičiau nukristų garas). Jeigu naudosite paprastą puodą, to daryti nereikia.
4.
Kol šlaunelės dar lengvai šiltos, mėsa nuimama nuo kaulų ir postambiai susmulkinama.
5.
Mangoldų lapams nupjaunami kotai. Lapai paverdami karštame vandenyje 2-3 minutes, kad suminkštėtų arba šiek tiek pakaitinami iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Tada nusausinami ir atvėsinami.
6.
Mangoldų kotai, riešutai bei džiovintos slyvos susmulkinami ir sumaišomi su vištiena. Pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
7.
Mangoldų lapai išklojami vienu sluoksniu ant kaitinimui tinkamos maistinės plėvelės (galima naudoti ir kepimo rankovę). Ant lapų dedamas vištienos įdaras. Viskas gražiai susukama į “balandėlį”.
8.
Verdama orkaitėje arba vandens vonelėje 15 minučių.
9.
Balandėlis išvyniojamas iš plėvelės ir supjaustomas norimo dydžio gabalėliais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šiuos balandėlius labai tinka patiekti su kruopainiu (jo receptą rasite čia) bei keptomis daržovėmis (jeigu norite įdomiau, jas pakepinkite ant žalumynų aliejaus).
Jeigu turite jau išvirtos, iškeptos ar net išrūkytos vištienos, ją galite drąsiai galite panaudoti gamindami šiuos balandėlius - paruošite juos dar greičiau.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital