LaMaistas TV laida - "Šašlykai įdomiau"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-05-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Šašlykai įdomiau"

Šio sekmadienio, gegužės 17 dienos rytą TV3 eteryje laidoje mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius dalinosi naudingais patarimais, kaip iškepti minkštus, sultingus ir tvirtus šašlykus, su kuo gardu juos tiekti bei ypatingais šašlykų receptais, kuriuos nesudėtinga paruošti, o taip gardu skanauti. 

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje. 

 

 

Mūsų laidos šefas Vylius ruošė sprandinės šašlyką su sultinio ir čili marinatu. Kvapnūs ir aštresnio skonio šašlykai, kurie sužavės kiekvieną. Šiuos šašlykus galima marinuoti ir tik porą valandų, tuomet jie aštrūs iš išorės, o viduje sultingi, švelnaus skonio ir labai gardūs. Šefas šašlykui ruošti renkasi kiaulinos sprandinę, bet galima rinktis ir jautienos. Puikiems šašlykams paruošti, Vylius pataria mėsą rinktis su riebaliuku, raumenuku ir, kad mėsa būtų tvirta. 

 

Šašlykas su sultinio ir čili marinatu

 

Laidoje Vylius pateikė ir vištienos šašlyko su tobulu padažu idėją. Vylius šašlykams renkasi vištienos blauzdelių mėsą. Greitai paruošiamas, bet labai gardus vištienos šašlykas tiekiamas su puikiaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu. Jei norisi originalaus patiekimo, išbandykite šašlykus tiekti su tortilijomis - toks patiekimas maloniai nustebins ir sužavės kiekvieną.

 

Vištienos šašlykas su tobulu padažu

 

Ieškantiems padažų idėjo, Vylius siūlo tobulą padažą paukštienai "White Alabama". Kreminis, turintis šiek tiek aštrumo padažas pagardins kiekvieną patiekalo kąsnelį. Paruošti jį visiškai nesudėtinga ir nereikia jokių įmantrių ingredientų. Vylius pasidalina patarimu - jei paragavus šiek tiek per rūgštu, galima įberti truputį cukraus. 

 

Tobulas padažas paukštienai "White Alabama"

 

Laidos šefas Tomas gamino sprandinės šašlyką, marinuotą su burokėlių sultimis. Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Tomas siūlo šašlyką tiekti su ypatingais grilyje keptais burokėliais, marinuotomis daržovėmis ir puikiu agurkų padažu, kurį paruošti visiškai nesudėtinga. Taip paruoštas ir patiektas šašlykas maloniai nudžiugins kiekvieną. 

 

Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis

 

Tomas parodė, kaip gardžiai paruošti anties krūtinėlės iešmelius. Minkšti, kvapnūs ir labai gardūs krūtinėlės iešmeliai, prie kurių labai tinka patiekti agurkų padažą. Ruošiant anties ar vištienos krūtinėlę, jos nereikia rankomis įtrinti marinatu, nes trinant krūtinėlę, ji praras savo standumą ir nebebus tokia tvirta. Tad užtenka palaikyti 2 - 3 valandas paruoštame marinate.

 

Anties krūtinėlės iešmeliai

 

Tomas pasidalino puikiu degintų agurkų padažu prie mėsos. Šis gardus ir tobulai pavasariškos spalvos padažas pagardins visus raudonos mėsos ir paukštienos patiekalus.

 

Degintų agurkų padažas prie mėsos

 

Šefai išskyrė tris dažniausias klaidas ruošiant ir kepant šašlykus. Pirmoji - acto ir kefyro naudojimas. Rūgštis pažeidžia mėsos struktūrą ir ji praranda skonį. Jei norisi, geriau rinktis svogūnus, citrinos sultis. Antroji klaida - kepimas ant tiesioginės kaitros ir skubėjimas dėti kepti ant ką tik įkaitusių žarijų. Reikėtų šiek tiek palaukti, kol jos pravės, patamsės. Kai ranką virš anglių galima išlaikyti 15 - 20 sekundžių, tuomet jau galima dėti kepti mėsą. Šefai pataria nenueiti nuo kepamos mėsos, ją nuolat reikia vartyti kepant ir prižiūrėti, kad nesudegtų. Šašlykus reikėtų apversti kas minutę.

 

O jei abejojate, ar mėsą jau iškepusi, galite labai paprastai patikrinti - mėsą įpjauti iki pagaliuko ir jei bėga rausvos sultys, tuomet jie dar neiškepę, o jei bėga pilkos sultys, tuomet mėsa jau paruošta ir galima skanauti.

 

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital