Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis
Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis
Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis
Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis
Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis
Autorius apie receptą: Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Taip paruoštas ir patiektas šašlykas maloniai nudžiugins kiekvieną.  (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų kiaulienos sprandinės
100 mililitrų burokėlių sulčių
100 gramų svogūnų
30 gramų aliejaus
30 gramų petražolių
20 gramų česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruošiamas marinatas šašlykui: susmulkinamas česnakas, sudedami juostelėmis pjaustyti svogūnai, smulkinti žalumynai, pagardinama druska ir pipirais. Supilamos burokėlių sultys, aliejus ir viskas išmaišoma.
2.
Sprandinė supjaustoma stambiais kubeliais ir sudedama į marinatą. Gerai išmaišoma, kad pasidengtų marinatu. Viskas minkoma rankomis apie 10 minučių.
3.
Paruošta sprandinė suveriama ant iešmo ir kepama grilyje, vis pavartant apie 20-25 minutes. Kas 5 minutes šašlykai patepami marinato likučiais.
4.
Iškeptas šašlykas paskaninamas druska ir pipirais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
Šalia šašlyko aš patiekiau grilyje keptų burokėlių - burokėlius dėjau ant žarijų ir kepiau apie 50 minučių. Iškepusius apipjausčiau, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pagardinau druska.
Šalia taip pat tinka patiekti greitai marinuotų daržovių. Aš pasmulkinau 100g jaunų svogūnų ir 100g rabarbarų, tada juos užpyliau karštu marinatu, paruoštu pakaitinus 50 ml balto vyno acto, 50 g cukraus ir 50 g beržų sulos. Marinate palaikiau apie valandą.
Prie šašlyko patiekiau šį agurkų padažą .
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2020-06-10 12:30
Ar galima vytinti kiaulienos sprandinę nenaudojant alkoholio? Ar tai be jo tai salmoneliozės užtaisas?


ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-06-10 16:27
Apie mėsos vytinimą namuose labai daug naudingos informacijos rasite čia. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital