LaMaistas TV laida - "Kūčių stalas"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Kūčių stalas"

Šio sekmadienio rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, tinklaraščio "Kūmutės virtuvė" įkūrėja Renata Šniolienė dalinosi naudingais patarimais ir puikiais, originaliais ir iš naujo atrastais senoviniais tradiciniais receptais Kūčių stalui.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 12.29 d. laidos tema "Naujuosius pasitinkant!", ruošimės Naujųjų Metų šventės stalui, dalinsimės naudingais patarimais bei receptais.

 

 

Šefas Vylius parodė kaip greitai pagaminti labai skanius sumuštinius su morkomis ir silke. Šiems sumuštinukams nereikia jokių įmantrių ingredientų, o papuošus smulkintais žalumynais atrodo gražiai ir gardžiai. Duoną šiems sumuštiniams rekomenduojame paksrudinti (galima ir be aliejaus), taip jie bus ypatingai gardūs.

 

Pikantiški sumuštiniai su morkomis ir silke

 

Antrajį patiekalo receptą Vylius prikėlė iš senų laikų. Tai senoviškas kepintų kanapių sėklų su svogūnais ir bulvėmis receptas. Puikus pasirinkimas nustebinti ir sužavėti artimuosius senu ir laiko patikrintu receptu.

 

Kepintos kanapių sėklos su svogūnais ir bulvėmis

 

Vylius gamino ir trečiąjį patiekalą - paplotėlius su lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle. Nors tešlą ir užtepėlę pagaminti reikia patiems, tačiau tai neužima daug laiko, o rezultatas tobulas. Puiki idėja ne tik Kūčių, bet ir Kalėdų ar Naujųjų Metų vaišėms.

 

Paplotėliai su lašiša ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle

 

Taip pat jis pasidalino patarimu, kaip ypatingai skaniai pasigaminti ant grilio keptų daržovių salotas. Keptas daržoves Vylius palieka šiek tiek atvėsti ir pataria naudoti daug česnako. O gliausiai pagardina ypatingu tahini padažu. Vylius pastebi, kad tokios salotos skaniausios paruoštos bent pusvalandį prieš patiekiant. Jos valgomos atvėsusios.

Šefas Tomas atskleidė labai gardžių ir natūraliai spalvingų pyragėlių su džiovintais grybais ir petražolėmis receptą. Pyragėliai atrodo labai puošniai dėl savo gražios spalvos, kurią išgauna burokėlių sultys tešloje. Tikrai sužavės visus susirinkusius.

 

 

Tomas priminė ir vieną seniausių receptų - kūčią su medaus sirupu. Be šio tradicinio patiekalo nebuvo įsivaizduojamas Kūčių stalas. Skanu ir paprasta pagaminti, išbandžius tikrai taps tradiciniu šios dienos patiekalu.

 

Kūčia - vienas seniausių užrašytų lietuviškų receptų

 

Ešerys gali būti patiekiamas nepakartojamai žaviai, Tomas laidoje parodė ešerio drožtainį su burokėliais. Geriausia tai, kad tokį šventišką patiekalą paruošti nėra sudėtinga, o ne tik atrodo įspūdingai, bet ir labai skanu!

 

Ešerio drožtainis su burokėliais

 

Taip pat Tomas pasidalino puikiu patarimu, kaip namie pasigaminti aguonų pieną. Šis variantas greitesnis nei įprastai, bet toks pat skanus. Verta išbandyti ir pavaišinti svečius nuostabiu gėrimu Kūčių vakarą.

 

Laidos viešnia Renata kepė skumbrę orkaitėje. Ji primena, kad ant Kūčių stalo tikrai yra vietos ir karštiems patiekalams. Pagaminti nėra sudėtinga, ilgai neužtrunka, o kadangi žuvis kepa orkaitėje, tai nereikia ilgai suktis virtuvėje. Renata pataria, kad kartu su skumbre į orkaitę galima pašauti ir griežinėliais pjaustytus burokėlius pabarstytus druska, pipirais ir pašlakstytus alyvuogių aliejumi.

 

Skumbrė orkaitėje pagal Renatą

 

 

Renata parodė, kaip namie iškepti labai skanią naminę kvietinę duoną. Ji tikrai sužavės savo purumu ir minkštumu, o ir paruošimas neužtruks. Į tešlą galima maišyti ne tik sėklas, bet ir riešutus, džiovintus vaisius, uogas ar bet ką, ką sugalvosite, taip duonelė kaskart įgaus naują skonį.

 

Nerealiai skani naminė kvietinė duona

 

Trečiajam patiekalui Renata pasirinko gaminti silkę su obuoliais, svogūnais ir marinuotais agurkėliais. Obuolių ir silkės derinys maloniai nustebins, jei dar niekada neragavote. O jei ragavote, šis receptas labai patiks. Patiekus stikliniuose indeliuose ar stiklinėse atrodys labai žavingai, puikiai tinka šventėms.

 

 

Viešnia Renata parodė, kaip pagaminti avižų pieną, puikiai tinkantį Advento laikotarpiui ir Kūčių dieną. Šis augalinis avižų pienas labai skanus atšaldytas. Rekomenduojame išbandyti!

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital